Яку музику слухає українська молодь? - Блог про Львів

Яку музику слухає українська молодь?

Сінатра

Нещодавно я їхала у поїзді. Навпроти сидів чоловік, на вигляд років за шістдесят. Саме він розпочав грандіозну “кампанію” по зверненню до пасажирів . Знаєте, про що? Здивувалась навіть я, але думала, що мова йтиметься про політику в силу всім відомих подій. А, ні!

Чи то він був дуже напідпитку, чи українську молодь “любив” – це вже залишаться поза кадром, себто – невідомим. Почалася балаканина про життя-буття в Україні, поп-зірок та їх пластичні операції, “бездарні голоси” та космічні суми на розкрутку – проте це було зовсім нецікаво, ба навіть нудно. Я надумала спитати його: яку музику повинна любити і слухати українська молодь? На що пан, що залишився “інгокніто”, спокійно відповів: “А спитайте у самої молоді!”

Скориставшись порадою, я із задоволенням провела невеличке опитування у соціальній мережі, в якому взяло участь 54 людини. Всі опитані відповіли на одне просте запитання:

Яку музику слухає українська молодь?

rock-музика 18 (33,33%)
pop-музика 4 (7,41%)
pop-rock 4 (7,41%)
jazz, blues 6 (11,11%)
етно-музика 4 (7,41%)
клубна музика 8 (14,81%)
класична музика 2 (3,7%)
свій варіант 8 (14,81%).

Також читайте:   Концерт гурту "С.К.А.Й." у Львові

Цікавим є той факт, що люди найбільше слухають рок-музику. А щодо “своїх варіантів” іноді можна було почути таке-е-е!

Власне, вуха наших українців пристосовані до: техно,трансу, хаусу, драмнбейсу, а також тріп-хопу та інді-року. Деяких вражала музика таких стилів, як електро-свінг, нью-джаз, фанк. Старий добрий рок-н-ролл слухає добряча кількість людей, полюбляє молодь і r&b. Сильна половина у “своєму варіанті ” написала – реп, шансон, а деякі – панк, поп-панк. Вражають такі відповіді, як “неокласика” та “духовна українська музика”.

Що не кажи, але молодь України справді багатогранна і цікава для досліджень. Ну що ж, у кожного свій стиль у навушниках плеєра. Кожен віддає перевагу своїй музиці, улюбленим гуртам, виконавцям-інструменталістам чи співакам. Всі ми різні, та нас об’єднує та велика сила мистецтва, що дає наснаги та натхнення будь-якому Митцю, це – її величність Музика.

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Vorobus 27.11.2013 пише:

    А я не згоден що рок-музику слухає найбільше, Анно. Як на мене, для того щоб зробити висновки треба щоб кількість опитуваних була як мінімум 200-300 людей, можливо треба було ще почекати або ж попросити людей зробити репост?Тоді похибка буде меншою…. Колись таке пробував, то у мене були друзі по інтересах.

    🙂

    P.S. Дід напевно був трошки напідпитку))) І ще цікаво яку музику слухає Анна?)

  2. Anna Folk 27.11.2013 пише:

    Ох. Чекати довелося б довго)
    Я слухаю класику,етно-музику,джаз, часто рок,поп-рок. Різну,як виявилось)

  3. Омелян Косопизд 27.11.2013 пише:

    Vorobus, Дід ще сам міг заспівати і таке буває!!!

  4. Anna Folk 27.11.2013 пише:

    таки так) 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*