10 найважливіших подій 2013 року у Львові - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2013 року у Львові

Місто Львів

Продовжуємо підводити підсумки року що минає. На цей раз будемо говорити про Львів, адже блог акцентований саме в більшості на тематику про наше місто.

Що цікавого відбулося у 2013 році в місті Лева, злети та падіння про це та не тільки у черговій публікації на блозі Воробуса.

Отже, поїхали.

1. Запуск трамваю «Електрон».

Думали, гадали, обіцяли і таки 24 серпня, на День Незалежності України у Львові таки було запущено на рейс український п’ятисекційний шестивісний повністю низькопідлоговий трамвай.

Обійшовся він місту в близько як 12 мільйонів гривень.

Мешканцям міста він сподобався, адже пам’ятаю бачив як люди спеціально чекали на цей трамвай щоб просто переїхатися. Влада міста подумала й пообіцяла, що це буде не останній подібний трамвай у нашому місті. Час покаже… Головне щоб гроші знайшли.

2. Події, пов’язані із революцією в Україні.

Перш за все тут варто згадати таку подію як «живий» ланцюг. 29 листопада 2013 року через наше місто проходив ланцюг, який з’єднав столицю нашої країни – місто Київ із Польщею (Євросоюзом).

Подібне у нашому місті відбувалося ще у далеких 90-х, але приємно що ланцюг об’єднав як молоде так і старше покоління людей.

Також тут варто згадати Євромайдан, але тут нема нічого дивного. Львів одним із першим відгукнувся на наміри людей жити краще і кожного дня збирав народне віче.

3. Відкриття нових пам’яток архітектури.

Думаю не важко здогадатися, що тут мова іде про фонтан закоханих, відкритих на честь львівських Ромео та Джульєтти та пам’ятника кавоману – Кульчицькому.

Особливо мені сподобався фонтан закоханих. Біля готелю Львів вже давно напрошувалася реставрація занедбаного фонтану і ось 9 травня таки урочисто був відкритий фонтан. Правда не всі туристи ще знають про його існування, але думаю це лише питання часу.

Особливо гарний фонтан ввечері, коли включається підсвітка.

Щодо пам’ятника кавоману, то він відкритий на площі Данила Галицького з метою популяризації цієї площі.

4. Спортивні досягнення наших команд.

У 2013 році ми досить таки багато часу приділяли такому виду спорту як футзал. А це і не дивно, адже Воробус ним активно займається. Тим не менше, наша львівська Енергія у сезоні 2012/2013 років здобула бронзові нагороди чемпіонату.

До досягнень року віднесу те, що суттєво оновлені львівські Карпати досить таки впевнено обіграли чемпіона країни – донецький Шахтар із рахунком 3-2. Стадіон просто таки був в екстазі.

Також читайте:   Міжнародний жіночий день: історична правда, політична складова та сучасні реалії

5. Облаштування нашого міста.

Скільки люди натерпілися через ті ремонти доріг. Яку вулицю лише не ремонтували. На щастя, майже на всіх ділянках вже завершені роботи. Єдине що залишається – це зробити вулицю Богдана Хмельницького.

Ремонти тривають

Окрім цього було встановлено багато велодоріжок, озеленено площу Галицьку та встановлено багато лавочок по цілому місту, особливо в центральній його частині.

Далі буде?

6. Епопея із канатною дорогою.

Подібного у нашому місті не було і, схоже, що ще довго не буде. Ціле літо говорили про канатну дорогу в пару Знесіння, потім ще довго її встановлювали, критикували за ціни, встановили, канатка почала роботу, а виявляється все це було незаконно.

Зараз власника zip-line зобов’язали знести так званий атракціон.

Ось так от буває в нашому з вами житті. Спершу робимо, а потім зносимо.

7. Відкриття автовокзалу «Північний».

Нещодавно розмовляв із однією пані, то вона ще досі не знає де подібний вокзал розташований. А він таки є, розташований на АС-2, будували його 2 роки і зараз він вміщає досить таки велику кількість людей (до 10 тисяч).

Приємно, що у місті щось модернізовують.

Автовокзал

8. Концерт гурту «Океан Ельзи» на стадіоні «Арена Львів».

1 червня 2013 року на завжди увійде в історію Львова та стадіону «Арена Львів». Ще б пак, в цей день відбувся тригодинний концерт одного із найпопулярніших гуртів України. Само собою він зібрав повний аншлаг і ще досі люди діляться враженнями від цієї культурної події.

9. Епопея із відкритим люком на Левандівці.

Про цю подію ми вже згадували у найважливіших подіях року в Україні, але Львова вона теж стосується. Так не може бути, що люки мають бути відчинені, вулицями ж ходять діти, а вони наше майбутнє.

На жаль, 25 жовтня обірвалося хлопчика, але надіємося подібного вже більше ніколи не повториться.

10. Успіхи блогу Воробуса.

Ну, і я був би не як, коли б не згадав за блог. Так от, у 2013 році блог відвідав 2-ох мільйонний відвідувач, ресурс відсвяткував 4-й день народження і було написано від самого початку створення три тисячі публікацій.

Воробус працює

Життя триває, а з ним сподіваюся й будуть нові та бажано приємні події у нашому з вами житті та житті міста 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 30.12.2013 пише:

    Ты лети, голубок… 😀

  2. Vorobus 30.12.2013 пише:

    russo turisto, ти вже напився? :facepalm: :facepalm:

  3. vrubli 30.12.2013 пише:

    Воробусе, а як же дискваліфікація стадіону “Арена Львів”? Ото була подія!

  4. Vorobus 30.12.2013 пише:

    vrubli, ну так ж я її включив до подій року в Україні 😕 😕 😕

  5. vrubli 30.12.2013 пише:

    Vorobus, а, тоді вибач. Адже дійсно, подія серйозна.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*