10 найважливіших подій 2013 року в світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2013 року в світі

Маргарет Тетчер

Завершується черговий рік 2013-й. Для когось він був вдалим, для когось навпаки, але він потрохи входить вже в історію.

Блог Воробуса, традиційно, наприкінці року підводить підсумки року що минув. Про Україну ми вже говорили у минулих публікаціях, а сьогодні виділимо 10-ть, на нашу думку, найважливіших подій року в світі.

А там були і повені, і теракти, і спортивні змагання, і революції тощо.

Отже, поїхали.

1. Челябінський метеорит.

Розпочалося все у лютому місяці, коли в російському місті Челябінськ впав метеорит. Його маса становила близько 10 тонн, а розмір — декілька метрів Як наслідок більше як півтори тисячі осіб було поранено, майже три тисячі багатоповерхівок було пошкоджено, а деякі люди ще досі з острахом згадують ці події.

Метеорит вкотре нагадав, що нам самим не обов’язково собі робити кривду, нас може покарати і природа.

2. Вибухи у Бостоні.

15 квітня 2013 року знову ж таки стало датою, яку люди згадують ще до цих пір. Чому так? Все просто, після того як у 2001 році терористи у Всесвітньому торговий центрі і Пентагоні зробили свої неправомірні дії, на деякий час за «смертників» в США забули.

І ось в квітні 2013 на щорічному Бостонському марафоні прогриміли два вибухи, наслідком яких стала гибель 3 людей, більше 180 було поранено. В організації терору підозрюють вихідців з Чечні.

3. Смерть Маргарет Тетчер.

8 квітня 2013 року перестало битися серце у «залізної» леді світу. Ця жінка на завжди увійде в історію як перша жінка, що стала прем’єр-міністром європейської держави і була на цій посаді найбільше часу у 20 столітті.

Жінка із Великої Британії втілила у життя ряд консервативних заходів, які стали частиною політики так званого «тетчеризму»

4. Масові заворушення в Туреччині та Єгипті.

Не лише революції відбуваються в Україні. Зокрема, в червні-липні масові безпорядки були присутні в таких країнах як Туреччина та Єгипет. Через це дуже сильно постраждав туристичний бізнес, адже багато людей не хотіло їхати в так звану «гарячу» точку.

Протести вкотре підтвердили тезу, що люди хочуть жити краще.

5. Теракт у Пакистані, розстріл альпіністів.

А ця подія мене просто таки шокувала. Так, як Воробус теж любить їздити в гори, в різні походи, досі не можу збагнути навіщо треба було розстрілювати мирних людей?

Альпіністи

Пакистанські терористи розстріляли міжнародну групу альпіністів. Серед загиблих – троє харків’ян. Всього вбили десять чоловік. Експедиція планувала підкорити гору Нанга-Парбат – дев’ятий по висоті восьмитисячник в світі.

Також читайте:   Про революцію в Єгипті

Як кажуть експерти, розстріл був спланований.

6. Катастрофа на залізниці в Іспанії (потяг смерті).

Кожного року в світі відбувається дуже багато транспортних катастроф. І як вже не удосконалюють транспортні засоби, все рівно щось не так. Одна із таких катастроф сталася в Іспанії, а саме біля станції адміністративного центру Галісії – Сантьяго-де-Компостела.

Потяг на повороті, де дозволено їхати не більше 80-ти кілометрів їхав зі швидкістю щонайменше 180 кілометрів на годину. Як наслідок, склад не витримав і зійшов з рейок.
Загинуло 77 людей, ще сотні поранено.

7. Хімічна атака в Сирії.

Підло вбивати своїх же людей й навіть дуже, але сирійській владі, вибачте за слово, насрати на своїх громадян. В ніч проти 21 серпня сирійська влада застосувала проти своїх же мирних людей хімічну зброю. Як наслідок, більше тисячі людей загинуло, а ще багато перебуває на лікуванні досі.

А все через політику, яка завжди була брудною справою. Світові країни суворо засудили цей вчинок.

8. Корабельна аварія в Італії.

Ще одна транспортна катастрофа відбулася, на цей раз на Апеннінах. Вона нагадала події досить таки популярного фільму – Титанік.

На цей раз трагедія сталася біля острова Лампедуза. Загинуло приблизно 130 чоловік.

А все сталося тому, що невеличке судно перевозило приблизно 500 нелегалів, згодом були порушені всі норми перевезення, було розпалено вогонь і так далі.

9. Супертайфун у Філіппінах.

Все-таки, люди нічого не можуть протидіяти природним катаклізмам. Наслідки вирубки лісів та інших протиправних дій людей наступні.

Спеціально нічого описувати не буду, на відео ви все самі побачити, лише додам, що тайфун пронісся зі швидкістю 375 кілометрів на годину. У явіть собі лише….

10. Визначилися всі учасники футбольного чемпіонату світу-2014 року, що пройде на полях Бразилії.

На жаль, на форум чотириріччя не змогла потрапити наша збірна, але сподіваємося в неї ще все попереду.

Щодо учасників ЧС-2014, то вони наступні:

Від Європи це – Бельгія, Італія, Німеччина, Нідерланди, Швейцарія, Росія, Боснія і Герцеговина, Англія, Іспанія, Греція, Франція, Португалія, Хорватія.

Франк Рібері

Від Південної Америки це – Бразилія (організатор), Аргентина, Колумбія, Чилі, Еквадор, Уругвай.

Від Африки це – Алжир, Кот-д’Івуар, Нігерія, Камерун, Гана.

Від Північної Америки це – США, Коста-Ріка, Гондурас, Мексика

Ну, і від Азії це такі країни як: – Іран, Республіка Корея, Японія, Австралія.

Попереду Новий рік, який принесе нам, сподіваюся, лише позитивні моменти в житті.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*