Альбом Sting`а “The Last Ship”: плинність часу та простота

Sting - The last ship

Сучасна естрадна музика щодня поповнюється новими талантами. Проте потрібно пам’ятати про тих музикантів, які вже увійшли у класику зарубіжної музики. Серед таких найвідоміших виконавців можемо назвати британського співака, який носить псевдонім Sting.

Мало кому відомо, що справжнє ім’я метра – Ґо́рдон Ме́т’ю То́мас Са́мнер. Я вже перестала дивуватись, звідки у нього стільки натхнення на такий величезний музичний доробок. Адже до 2012 року співак випустив аж десять альбомів. Стінга часто називають нестаріючою легендою.

У 2013 році світ побачив одинадцятий студійний сольний альбом музиканта під назвою “The Last Ship”. Платівка має 12 композицій, її міжнародний реліз відбувся 23 вересня, а в США – 24 вересня 2013 року.

Пройшло усього декілька місяців, а нові пісні британського виконавця розлетілися світом, його альбом розкуповують, скачують, слухають, аналізують.

Над платівкою співак працював протягом трьох років. До участі в записі запрошено виконавців з північного сходу Англії: Джиммі Нейла, Браяна Джонсона, Кетрін Тікелл, гурти The Unthanks іThe Wilson Family.

Цікавою є тематика синглів: це спогади Стінга про свою Батьківщину — портове містечко Воллсенд на півночі Англії, а також рефлексії з приводу плину часу, важливості сім’ї та суспільства в цілому.

Новий стиль, що не є характерним для співака у “чорно-жовтий смугастому светрі” , що “жалить” та “вражає”(з англ. “sting” ). Пісні із альбому не мають у собі внутрішнього протистояння, яке ще раніше вражало у творчому пориві британської зірки. Зараз – це ніби віддалене відношення до того чи іншого явища, можливо якісь спогади; про щось Стінг бажає розмовляти зі слухачем, а чомусь він не надає аж такої важливості.

Також читайте:   Останній день прийому робіт на конкурс "Заспівай у Воробуса-2"

Не до порівняння і повільний плин часу у рідному містечку, яке описує співак, адже тут – ніби зупиняється годинник. Показовими є композиції “August Winds” та “The Last Ship” , а також “Practical Arrangement” .

Останній твір досить інтимний, адже у ньому виконавець просить руки і серця своєї коханої, обіцяючи, що любитиме і поважатиме , не буде “діставати” її протягом спільного життя, дбатиме про неї, вони навіть спатимуть на різних ліжках, якщо вона тільки захоче. Якщо вони створять такий собі “Шлюбний договір”, то Стінг усе зробить, аби жінка погодилась на пропозицію.

Така пісня навіює роздуми про те, що музикант має відкриту і прозору, дуже тонку й раниму душу, адже так глибоко відкривається слухачу, проте окрім цих трьох речей слухати дуже так і нема чого, адже майже усі композиції побудовані за одним тематичним принципом: в основі задум показати плинність часу та розміреність життя.

Попри це, альбом Стінга “The Last Ship” заслуговує на довіру і підтримку з боку поціновувача, адже він також несе якусь певну композиційну думку. Музикант був, є і буде одним із найпопулярніших співаків у світі, бо ж він – справжній, а як відомо, щирість у сучасній естрадній музиці – дуже рідкісна чеснота і тільки одиниці можуть поставити її на загал.

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*