Терцет фільмів про композиторів, які варто переглянути (продовження) - Блог про Львів

Терцет фільмів про композиторів, які варто переглянути (продовження)

Переписуючи Бетховена

Другий фільм про композиторів присвячений останньому року життя Людвіга ван Бетховена. Фільм має назву “Переписуючи Бетховена”.

Це історична мелодрама 2006 року, створена компанією Metro-Goldwyn-Mayer. У У головних ролях – Дайан Крюгер, Ральф Ріах, Ед Харіс, Біл Стюарт, Філліда Лоу. Стрічка описує нелегке життя композитора, в основі – ідея про те, як він почав втрачати слух, а також прагнення показати дратівливість та важкий норов геніального віденського класика. Деякі сцени присвячені власне його концертній діяльності.

Цікавий та драматичний фільм дає уявлення про характер та звички митця. Проте його родзинкою став той факт, що на написання 9-ої симфонії Бетховена надихнула любов. Ця молода дівчина, студентка віденської консерваторії Анна Хольц, яка захопила серце музиканта. Чи відповість юна красуня взаємністю та які наслідки такої любові – знову ж, вирішувати глядачу.

Третя стрічка носить назву “Бажання любові”.Фільм описує романтичного митця – Фрідеріка Шопена . Це художня стрічка режисера Єжи Антчака про взаємовідносини польского піаніста і композитора Фредерика Шопена та французької письменниці Жорж Санд.

Бажання любові

На одному із паризьких вечорів геніальний маестро виконує власні твори. Серед присутніх – вся французька еліта, на чолі із Ференсом Лістом. До Шопена підходить молода дама, яка аж ніяк не схожа на світську леді, натомість її зовнішній вигляд змушує усіх обертатись. Адже вбрана вона у шати, які належало б носити молодому юнаку тих часів.

Також читайте:   Прем'єра фільму від Воробуса і ко- "Чортові скелі" (відео)

Жорж Санд одразу не сподобалась композитору, а отже тільки згодом набагато старша за свого обраника, вона звернула на нього увагу. Маестро натомість у їхньому тандемі виконував функцію жінки, тендітний, ніжний, вишуканий, із майже прозорою шкірою, розсіяним поглядом, вбраний у фрак, чорний капелюх та білі рукавички.

Грає сам Шопен – метр тогочасних світських “раутів”. Його гра захоплює, він має здатність вбивати наповал паризьку публіку завдяки своїм граційним мазуркам та полонезам польської природи. Далі сцени розгортаються навколо хвороби композитора. Чи буде до кінця днів кохана Шопена поруч? Де саме він побуває й напише своїх 24 прелюдії – бачити глядачу.

Цих три фільми – досить різноманітні за способами подачі сюжету, проте їх об’єднує намір показати творчі біографії композиторів у вигідних ракурсах, підкреслюючи сильні сторони кожного із митців.

Автор статті: Anna Folk.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. vrubli 22.12.2013 пише:

    Дякую, що повідомили фільм про Бетховена, не знала за цю стрічку, неодмінно перегляну! 💡

  2. Anna Folk 22.12.2013 пише:

    Будь ласка, ще є один фільм – “Ветка сирени” про одного композитора-романтика. Але він не має такої аж дуже музичної цензури, проте як варіант подивитись можна)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*