Дещо про історію такого древнього мистецтва як мистецтво ілюзії (відео) - Блог про Львів

Дещо про історію такого древнього мистецтва як мистецтво ілюзії (відео)

Мистецтво Ілюзії

За період всього свого існування людина завжди прагнула бачити надзвичайні явища, речі, які неможливо пояснити законами природи і логіки.

Саме тому і виникло мистецтво ілюзії, яке використовувалось тією ж самою людиною з різною метою: для розваги люду, для шахрайства, для маніпулювання певними верствами населення і зміцнення влади окремих правителів.

Слово ілюзія походить від лат. illusio — обман, помилка) і означає викривлене, хибне сприймання дійсності.

Давайте пірнемо у глибини історії і побачимо наскільки масштабним і вражаючим це мистецтво було. Так, ще в 2900 році до нашої ери, за часів правління фараона Хуфу (Хеопса), на єгипетській землі подорожував вуличний ілюзіоніст (був родом з селян).

Його запримітив фараон і запросив показати те, що він вміє. У підсумку Хуфу був дуже вражений фокусами, які показав селянин. Відтоді правитель залишив його в себе аби фокусник більше за межами двору фараона не показував таких чудес. Хуфу був мудрою людиною і розумів, що чудеса, які показав вуличний ілюзіоніст є значно сильнішими ніж ті, що показують жерці фараона, а це відповідно могло підірвати авторитет “сина богів”.

З тих часів кількість вуличних фокусників збільшувалась великими темпами. Одні приїжджали з країн Азії, другі з Греції і т.д. Дехто з них був при дворі величних правителів, а дехто просто виступав на ринках і кочівних театрах.

Вже в ті часи була велика конкуренція між жерцями та фокусниками, адже дві сторони показували чудеса. Лише перші це робили під прикриттям божественної сили, а другі – виконували подібні речі, але в комічному стилі.

Також читайте:   Форум видавців-2012 у Львові + програма свята

Вже в ті стародавні часи виконувались такі відомі ілюзії як обезголовлювання людини, проколювання тіла різноманітними гострими предметами, а також великі ілюзіоні – конструкції богів та істот, які могли рухатись, говорити, співати.

Мистецтво ілюзії проіснувало багато віків, пройшло багато випробувань і активно розвивається у наш час. Це мистецтво є достойним поваги, адже скільки існує часу людина – стільки часу існують фокуси.

Дуже прикро стає, коли люди називають фокуси шахрайством, шулерством і подібними назвами. Колір шахрайства додає сама людина, яка використовує ілюзії з метою втілення поганих справ. Але ж істинна ціль цього мистецтва лишається тим інструментом, який потрібен для того, щоб людина відчула крапельку чуда в своєму сірому повсякденні.

Якщо включити телевізор, відкрити газети, заглянути в інтернет, то можна побачити багато відомих ілюзіоністів, які просувають мистецтво ілюзії вперед. Та навіть непотрібно шукати в цих джерелах, якщо ви є жителями міста Львів. Достатньо вийти в теплий сезон у вихідний день на пл. Ринок і ви побачите чудового фокусника Віктора. Він заворожує фокусами пересічних громадян та збирає навколо себе велику юрбу зацікавлених.

І наостанок, Львів є унікальним містом, яке виховує не тільки відомих художників, музикантів, співаків, композиторів, але і фокусників. Саме так, фокусників, яких є чимало у нашому славетному місті Львові.

Нижче представлено відео двох львівських хлопців, для яких мистецтво ілюзії є хобі. Для того, щоб виконати ці трюки їм прийшлось дуже довго практикуватись, адже досконалість досягається в праці.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. bankiduki 09.01.2014 пише:

    Як казав колись Енштейн:”Дійсність — це тільки ілюзія, хоча й дуже стійка”.
    Часто в буденності люди забувають про те, що можливо, не кожен день є хорошим і цікавим, однак, в кожному дні є щось цікаве і хороше. Ілюзія дозволяє дарувати ці миті, і не треба задумуватися “як” або шукати підступ “чому”, а як від кожного мистецтва – отримувати задоволення і радість непізнаного, однак такого близького.

  2. Vorobus 09.01.2014 пише:

    bankiduki, молодці хлопаки, маєте талант 8) 🙂

  3. Lacost 09.01.2014 пише:

    дякую) ми з bankiduki ще плануємо запустити проект один. А зараз будуть нові відео

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*