Львів в очікуванні Різдва (фото) - Блог про Львів

Львів в очікуванні Різдва (фото)

Дідух

Все менше та менше часу залишається до святкування Різдва Христового. Господині вже майже приготували страви на Святий вечір, чоловіки поприбирали в хаті.

Всі чекають сходу першої зірки щоб приступити до Святої Вечері. Не знаю правда чи її ми сьогодні зможемо побачити, бо надворі падає дощ і небо затяглося хмарами. Але, час все покаже.

Про що будемо говорити сьогодні? Чесно скажу, не планував вже нічого писати. Про те, так склалися обставини що кілька годин тому ваш покірний автор побував в центрі. Звісно, я не міг не поглянути а як же там готуються до одного з найбільших свят року.

Розпочну свою розповідь із того, що туристів на вулицях все більшає та більшає. Ще б пак, не кожного ж дня можна побачити як святкують Різдво на Західній Україні. Думаю пік буде завтра, коли розпочнуться офіційні святкування.

А поки що, біля церкви Святого Андрія встановили традиційну вже шопку. Там можна побачити як Ісусика, так і живих овечок.

Різдвяна шопка

Пам’ятаю минулих років були морози, то захист тварин просив сховати тваринок. Цього ж року на вулиці +10 градусів, то думаю точно ніхто не замерзне.

Овечки

Йдемо далі. Площа Яворського. Стало вже хорошою традицією саме навпроти костелу Єзуїтів встановлювати Різдвяного дідуха.

Також читайте:   Будівництво трамвайної колії на Сихові триває

От саме сьогодні 6 січня відбулося його офіційне відкриття. Правда дідух той, що і був минулого року. Відрізняється він від минулорічного тим, що цьогорічному вплели нові снопи.

А загалом висота Різдвяного дідуха складає 4.4 метри.

Але, і це ще не все. На тій же площі Яворського можна побачити імпровізований вертеп та ялиночку зроблену у формі конуса.

Вертеп

От де, а там ходить дуже багато туристів та Дідів Морозів. До речі, про останніх. Люди вже настільки навчилися заробляти гроші, що придумають різні способи.

Ялинка у формі конуса

От Діди Морози щось там притакують, приспівують і люди їм дають кілька гривень. А хто вони насправді такі важко сказати.

Площа Ринок. Там поки що крім ярмарку нічого нема, але помітно що вже все облаштовують до традиційного вже 7-ого за ліком свята Пампуха, яке пройде у місті Лева із 7 по 9 січня саме на площі Ринок.

Проспект Свободи. Тут на майдані грає українська музика, працює ярмарок, а також дуже багато туристів, які фотографуються то біля ялинки, то на фоні ярмарку.

Одним словом, свято наближається. Тому, бажаю вам гарно його відсвяткувати і нехай хороший настрій завжди буде з вами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 06.01.2014 пише:

    От Діди Морози щось там притакують, приспівують і люди їм дають кілька гривень. А хто вони насправді такі важко сказати.

    дуже оригінально, враховуючи те що дід мороз не має ніякого відношення до традицій Західної України

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*