Озеленення вулиці Городоцької: реальність чи утопія? - Блог про Львів

Озеленення вулиці Городоцької: реальність чи утопія?

Озеленення вулиці Городоцької

Читає Воробус багато і кожного дня дізнається все більше цікавого та цікавого що відбувається у світі та й у нашому місті, зокрема.

Нещодавно натрапив на досить таки цікавий допис Ольги Врублевської (Vrubli), де вона на своїй сторінці ВКонтакті підняла тему озеленення вулиці Городоцької про яке так багато останнім часом говорять у нашому місті.

Скільки грошей треба на ці реформи, чи доцільно їх взагалі проводити та багато іншого читайте у сьогоднішній публікації на блозі.

Отже, розпочну із думки Ольги.

Так от, блогер зазначила, цитую: «Ця вулиця була вже і так перекрита ПІВРОКУ, в який спосіб ми її об’їжджали? Але більше того – любі «зелені друзі» – озеленення це звісно прекрасно, от тільки тим деревцям там буде м’яко кажучи не комфортно, зважаючи на кількість трафіку на Городоцькій (і відповідно скільки вихлопних газів!) Ну і плюс, якщо там будуть дерева, ймовірно розділювальну смугу між смугами руху доведеться розширювати. Поясність мені куди?? Там вже і так автомобілі, купа маршруток і трамваї їздять. Боюсь, щоб після такого озеленення не було скарг на збільшення заторів на даному уривку, бо і так дуже часто там доводиться простоювати…».

Зараз цим питанням всерйоз зацікавилася Міська Рада нашого міста і для втілення ідеї треба не багато, не мало, увага, 200 тисяч гривень.

Не сперечаюся, останнім часом в місті відбулося багато змін: було встановлено багато лавочок, пам’ятників, озеленено площу Галицьку тощо. Подумують ще про площу Митну.

Також читайте:   "Невидимі" на проспекті Шевченка у Львові

Все це добре, новинкам плюсую, але от із Городоцької є дуже багато нюансів.

Перший – чим думали коли ремонтували вулицю? Якщо ви хотіли озеленювати вулицю, то не треба було обривати так званий «острівець» (Городоцька десь в районі СІЗО стає суцільною вулицею).

Острівець

Невже зараз знову все переривати, встановлювати ці дерева? Та це буде як каже пан Марсело, цитую: «садити картоплю в асфальт».

Другий нюанс – на «острівці» дуже мало місця. Його потрібно розширювати. Нехай посадять дерева, вони розростуться і що далі буде?

Мало місця

Третій нюанс – коли посадять дерева водіям буде не видно руху транспорту. Що я маю на увазі? А те, що і пише у коментарях згодом Ольга, видимість буде не такою як зараз.

Який вихід із цієї ситуації? Так, дерева – гарні, але, на мою думку, вони там зайві. Справа навіть не у тому, що вони будуть западати пилюкою.

Можливі квіти

Можна було би насадити дерева на тротуарах, але знову ж таки боюся що там мало місця для цього та і вони будуть заважати будівлях. А з СІЗО ще злочинці будуть втікати через дерева. 😀

Як прикрасити Городоцьку? Можна от встановити якийсь пам’ятний знак, лавочки, як варіант квіти, але не дерева.

Оновлена вулиця

Реально зараз їхати цією вулицею приємно, невже це все знову зійде нанівець?

Чекаю ваших думок читачі блогу щодо цього питання.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. vrubli 17.01.2014 пише:

    Насамперед, дякую Воробусу, що висвітлив мою думку з цього приводу у себе на блозі.
    По-друге, коли я почула які кошти потрібно для цього питання я зрозуміла, що було як я і гадала: куплять за кілька гривень якихось пару нещасних саджанців, асфальт там наново перериють, всадять ті дерева і УСПІШНО ВІДМИЮТЬ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ.
    Та і взагалі – любі зелені друзі, що то за ідея така дерева посеред дороги? Водії на таку думку правильно лаяться, адже їм гірше буде, а от комусь там зелені захотілось. Поясніть: чому САМЕ ТАМ? ЦЕ ВУЗЬКИЙ УРИВОК ГОРОДОЦЬКОЇ!
    Вам не здається, що у нашому місті БЕЗЛІЧ ПОТРЕБ куди можна спрямувати 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ?!
    До прикладу – підземні переходи! Сходи в небезпечному стані, поки спускаєшся молишся аби не забитись!
    Іще: гілля дерев періодично ТРЕБА ОБРІЗАТИ. Ви знаєте, як це у нас недолуго робиться? Я от якось їхала за кермом по вулиці Зеленій коли там гілля обрізали – затори не об’їхати, машина рух перекрила і гілля не прибиралось, а ще потім довго було вздовж дороги, боюсь аби й на Городоцькій такого не повторилось.
    Словом, я налаштована скептично до таких задумів…

    👿 👿 👿

  2. PVS 17.01.2014 пише:

    Ціхо дзєці, бомба лєці!
    Похоронили вже той проект. Чи ініціатори наново задьоргалися? Ніби не чути.
    До речі: посадити там бульбу – класна ідея 😀

  3. юн 18.01.2014 пише:

    Воробус ніггер

  4. Vorobus 18.01.2014 пише:

    юн пише:

    Воробус ніггер

    😮 😮 😮

  5. NoName 20.01.2014 пише:

    юн пише:
    Воробус ніггер

    😀 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*