Програма святкування Різдвяних свят у Львові - Блог про Львів

Програма святкування Різдвяних свят у Львові

Різдво у Львові

Сьогодні надворі 6 січня 2014 року, а це означає, що вже завтра ми будемо святкувати релігійне свято – Різдво Христове.

А вже сьогодні ввечері із першою зіркою ми всі сядемо до Святої Вечері. Хто це робите вдома, хто поїде до родичів, батьків, а хто просто залишиться в місті Лева.

Звісно, в селі святкувати Різдво набагато цікавіше. Там і колядників більше, і вертепи ходять. Але, не всі мають село, тому мають задовольнятися святкуваннями у місті.

Що цього року чекає на львів’ян та гостей міста у Львові, яка програма святкування. Про це та не тільки читайте у сьогоднішній публікації.

Отже, розпочну із того, що вже сьогодні 6 січня о 12 годині на площі Яворського офіційно відкрили Різдвяного Дідуха. Як тільки автор блогу буде мати час, обов’язково з’їздить в центр для того щоб на нього глянути.

Основні ж святкування будуть відбуватися 7 та 8 січня.

Зокрема, на проспекті Свободи, починаючи від 14 та до 18 години буде відбуватися фестиваль Вертепів. Тому, хто любить колядки та театральні постановки, вам саме туди.

8 січня о 17 годині біля центральної ялинки міста відбудеться так званий флеш-моб. Люди масово колядуватимуть під керівництвом Оксани Мухи та Софії Федини.

Також читайте:   Як це йти пішки із Сихова до центру

Тому, якщо є бажання кожен охочий зможе взяти участь у цьому дійстві.

У Шевченківському гаю у період з 7 і до 8 січня включно відбуватиметься традиційний фестиваль під назвою – «Різдво в гаю». Там відбуватимуться майстер-класи, літературні читання, постановки вертепів, а також колядки.

Як же без них на свято Різдва Христового.

Ну, а безперечно найголовнішим дійством святкування Різдва Христового у Львові стане традиційне, вже сьоме за ліком – свято Пампуха.

Триватиме воно три дні (з 7 по 9 січня) і на всіх відвідувачів чекають: конкурси на Найкращий вертеп, Найкращу господиню, Найкращого пампухоїда, Наймилішого ангела та Найкапоснішого чортика. Також працюватиме «Пампухова хата».

Одним словом має бути весело. А також на свято Різдва у Львові очікується дуже велика кількість туристів, які кожного року приїздять до нас, щоб взяти участь у святкуваннях.

Зокрема, вчора ваш автор просто таки не міг перейти вільно центральними вулицями міста. І це приємно, що за нас знають, поважають і люблять. 🙂

Христос Народився – Славімо Його.

Якщо хтось не знає колядок, то з ними ознайомитися можна тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*