Революція в Україні: що буде далі? - Блог про Львів

Революція в Україні: що буде далі?

Революція в Україні

Після того, як в п’ятницю та суботу були активі протистояння між протестуючими та міліцією, неділя стала таким собі днем відпочинку.

Особливих подій не було, всі в очікуванні результатів переговорів між діючою владою та опозицією. А тут в останні дні почалися дуже великі цікавинки.

На черговому раунді переговорів (як казав мені колись мій друг, їх буде більше чим у боксі й він був правий) президент України – Янукович запропонував лідерам опозиції посади: Яценюку крісло прем’єр-міністра, а Кличку – віце-прем’єра з гуманітарних питань.

У відповідь опозиціонери сказали, що підуть на такі кроки лише тоді, якщо буде виконано ряд їхніх вимог: повернення конституції 2004 року, волю Юлію Тимошенко, відміна законів від 16 січня, які обмежили багато прав громадян тощо.

Якщо так чесно подумати, невже президент ось так візьме і на все це погодиться? Та це смішно. Це не той чоловік. Згадаймо перші раунди переговорів.

Звісно що подібного не буде. Та і новина про прем’єрство Яценюка викликала неоднозначну реакцію серед людей.

Ніби лідери опозиції кричали що всіх треба гнати, міняти владу, просили назвати винних у побитті молодих людей, смерті активістів, а тут візьмуть так просто й «інтегруються» з ними? Тому, як то кажуть, далі буде? Мені, наприклад, дивно це чути.

Зараз протистояння між мітингувальниками та силовиками припинилося, але що буде за 5-ть хвилин невідомо.

Також читайте:   Вибори 1908 року у Галичині: українсько-польське протистояння (частина 1: убивство намісника)

Як на мене, ключовим днем має стати позачергове засідання Верховної Ради, яке призначено на вівторок 28 січня. Подейкують, що там можуть і обрати нового прем’єра, можуть відмінити такий підрозділ як «Беркут» і навіть ввести надзвичайний стан.

За останній багато хто говорить, але новин зараз настільки багато з’являється, що навіть не знати чому вірити, а чому ні?

От ніби за НС вже замовкли, як вчора міністр юстиції Лукаш сказала, що буде просити президента ввести надзвичайний стан якщо не буде звільнено будівлю міністерства юстиції.

А що таке НС? Це і обмеження на тв, відсутність інтернету, можливо й навіть мобільного зв’язку, комендантська година тощо.

Щодо цікавинок по революції, то на 27 січня 2014 року в 10 регіонах мітингувальники продовжують утримувати облдержадміністрації під своїм контролем. Блокують Ради – Івано-Франківська, Львівська, Волинська, Чернівецька, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Вінницька, Житомирська та Полтавська області.

Вимога – Люди не хочуть працювати при теперішньому керівництві країни.

На черзі інші ОДА, де відбуваються як захоплення, так і звільнення будівель. І знову на арену виходять відморозки-тітушки.

Одним словом, новини з’являються кожної хвилини.

Ми ще заживемо добре… Слава Україні!!!

P.S. А ще в офіційній групі блогу Воробуса ВКонтакті ми поставили голосування на тему: “Чим завершиться Євромайдан в Україні?” Результати повідомлю на днях в коментарях до цієї публікації.

Фото: Українська революція | Євромайдан.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 27.01.2014 пише:

    немає Луцької області, є Волинська

  2. vrubli 27.01.2014 пише:

    Stakeholder, влучно зауважив. Щось Воробус останнім часом ну дежн багато “ляпів” робить… З чого б це? 😕

  3. The Notorious B.I.G 27.01.2014 пише:

    кохання затьмарило йому мозок 😀

  4. Vorobus 27.01.2014 пише:

    vrubli пише:

    Stakeholder, ну дежн багато “ляпів” робить… З чого б це? :?

    ага, аж ляпи перебиваються на читачів блогу
    😀 😀 😀

  5. PVS 27.01.2014 пише:

    1. Пора б потихеньку звикати не писати біля слова «Янукович» слово «президент». Законами 16 січня він здійснив спробу узурпації влади і повинен за це відповісти. Відставкою, як мінімум. А бажано — повним «розбором польотів» його діяльності, включно з шаманством з Конституцією.

    2. Вимога щодо Тимошенко — хрєнь повна. Якщо вони зможуть в результаті домовленостей на щось реально впливати, то зможуть і її випустити, а якщо не зможуть — гріш ціна таким результатам.

    3. Взятий-повернутий мін’юст і міністресса Лукаш — також незрозумілий хід. Дідусь Ленін як вчив: залізниці, банки, телефон, телеграф. І внього все вийшло, а на success stories треба вчитися. Тобто під контроль треба брати міністерство транспорту, мінфін, казначейство, нацкомітет з радіо і зв’язку, для початку — Хрещатик 26, щоб харі тих міністрів нарешті перестали показувати.

    4. Хохма в тому, що юридично «Беркута» не існує. Тобто його треба не ліквідовувати, а просто поголовно садити за носіння зброї, розбій, масові безпорядки. А потім має приїхати УБОЗ, порахувати скільки грошей на них було незаконно списано з держбюджету і відбирати їх — з описом майна, з конфіскацією і всіма належними в таких випадках «кораблями і пристанями».
    А друга хохма — схоже Яник і сам збирається «кинути» беркутів так само як кинув тітушок. Принаймні, коли виявилося, що є юридичні ляпи в існуванні «Беркута», то їх могли усунути так само «галопом по європам», як 16 голосували. Але закони були потрібні, а «Беркут», походу, — не дуже.

    5. Надзвичайний стан не введуть, хіба зовсім з глузду з’їдуть. Наслідки лише відключення інтернету і зв’язку прорахуйте: всі установи, в тому числі і фінансові, залишаються без зв’язку. В тому числі банки. Банкомати гаснуть, тітоньки на касі розводять руками, бо кеш, може де в сейфі і лежить, а от глянути чи він є на вашому рахунку вони не можуть. А значить видати — також. Уявіть собі бабок і дєдок, котрі не можуть отримати пенсію. Та вони тим надзвичайностанникам пообривають руки, ноги і інші виступаючі частини тіла.

    Такі-от пироги.

  6. Stakeholder 28.01.2014 пише:

    PVS, ну я думаю ти розумієш, що фразу “відключити інтернет” не потрібно розуміти буквально. Вони просто заблокують інтернет-медіа, а все решта може спокійно працювати, ригам не звикати крутити законами так як вигідно їм.

  7. PVS 28.01.2014 пише:

    Stakeholder, інструкція для провайдерів звучала не «блокувати інтернет-медіа», а «тимчасово вимкнути маршрутизатори».

  8. Stakeholder 28.01.2014 пише:

    PVS, а в інструкції для преза звучало, що він гарант Конституції….

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*