Як робиться сучасне кіно (відео)

Сучасне кіно

Сучасне кіно – це велика заслуга творців спецефектів.

Чи не задумувались ви, як зараз робиться сучасне кіно? Крім акторів на знімальній площі можна побачити купу додаткового реквізиту і для багатьох він здаватиметься загадковим.

Для прикладу, це великі полотна зеленого чи синього кольору, геометричні фігури тих же кольорів і кумедні костюми на акторах (чорна уніформа обвішана проводами та світодіодами).

А це все говорить про те, що сучасне кіно потребує не тільки талановитих акторів, але і талановитих творців спецефектів.

Саме так, творців спецефектів, без яких не було би фільмів: “Матриця”, “Аватар”, “Володар перснів” і багато інших захоплюючих фільмів. Тому треба віддати належне людям, які створюють надзвичайно гарні краєвиди, казкових тварин, природні стихії і все те, що дозволяє не відривати очей від екранів в кінозалах і телевізорів.

А тепер дещо про українське кіно. В України є дуже великий акторський потенціал, але для створення сучасного, конкурентоспроможного кіно необхідно мати і не менш талановитих майстрів спецефектів. Останнього ресурсу в Україні нажаль дуже мало.

Нам вдалось знайти одного з аматорів створення спецефектів (сам він зі Львова і є студентом 4-го курсу Університету МВС) і взяти інтерв’ю.

– Пане Петро, скажіть, а давно Ви займаєтесь спецефектами?

(усміхається) Ще зі школи. Тоді мені брат показав першу свою роботу і я загорівся бажанням зробити щось краще.

Також читайте:   Запрошуємо на перегляд фільмів у Львівську обласну науково-педагогічну бібліотеку

– Але ж це заняття не є легким і потребує глибоких знань, можливо навіть проходження мінімальних навчальних курсів.

Я сам це осилив. Звичайно було важко, але результати моєї праці завжди стимулювали вивчати нове і експериментувати з більш серйознішими ефектами.

– Пане Петро, що Ви скажете про можливість відновлення українського кіно?

Хм. Мені дуже важко відповісти на дане питання, оскільки я є аматором спецефектів. Але, думаю перспективи існують, якщо акторів і творців спецефектів зібрати в одну команду. Тут і не обійдеться без режисерів, продюсерів та сценаристів, інших ключових осіб. Я веду до того, щоб ідейний потенціал кіно в Україні присутній, просто його треба вміти гарно представити і в результаті наші фільми будуть нічим не гіршими від зарубіжних.

І останнє питання – що відіграє у створенні спецефектів вирішальну роль?

Якщо не враховувати рівень знань у цій сфері, то все залежить від обладнання: потужність комп’ютерів, наявність необхідних дорогих програм, хромокей та інший реквізит.

Нижче представлена одна із робіт пана Петра, яку він робив два дні. Пан Петро казав, що відео було б якіснішим, якщо би мав змогу працювати на потужнішому комп’ютері та з кращою камерою.

І на завершення хотіли би в підсумку сказати, що такі молоді таланти можуть відіграти одну із вирішальних ролей у відродженні українського кіно.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patron 15.01.2014 пише:

    Джуе якісно зроблено! Респект!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*