Де сховатися від зими? - Блог про Львів

Де сховатися від зими?

Гоа, Індія

Постійне кутання в шуби, морози до 10 градусів нижче нуля і більше та зимова депресія з часом набридають. Але є місця, відпочинок у яких принесе не тільки довгоочікуване тепло, але й користь для душі та тіла.

Гоа, Індія

Найменший індійський штат Гоа з кожним роком приваблює все більше мандрівників з України. Якщо вам подобаються тусовки в режимі нон-стоп, вирушайте на північ Гоа, в села Арамболь або Вагатор. А якщо душа бажає релаксу і романтики – обирайте пляж Палолем. Він найкращий у Гоа. Невеликий, але дуже затишний. Тут спокійне море, чистий пісок і пальми. Єдине, що може розвіяти романтичні пориви, – це корови. Вони спокійно гуляють пляжами Індії.

Таїланд

Якщо взимку ви аж ніяк не марите гірськолижними курортами, вирушайте в сонячний Таїланд. Всі, хто хоч раз тут побував, напевно, чули про пляж Прананг. Це вражаюче місце у південній частині мису Рейлі стало візитівкою країни. Чиста блакитна вода, білий пісок і грандіозні скелі – така панорама відкриється на Прананг-біч. Головна визначна пам’ятка місцевості – древній вулкан, що знаходиться безпосередньо біля пляжу.

пляж Прананг

На Прананг бажано приїжджати вранці, коли ще немає великого напливу туристів. Уже ближче ю полудня з усіх навколишніх островів, немов метелики на вогонь, злітаються відпочивальники. Чудово зупинитися на пляжі Прананг хоча б на одну ніч. З інфраструктурою тут, звісно, не так добре, як на інших курортах Таїланду, однак знайти бунгало за 700-800 бат (близько $25) на добу можна.

Прананг також облюбували злодюжки – прудкі мавпи, які не втрачають можливості поцупити перше, що впаде в око. Тому краще тримати цінні речі в сумці, а сумку – завжди при собі, інакше доведеться виловлювати мавпу, яка вкрала гаманець чи мобільний телефон.

На пляжі Прананг є своя ексклюзивна кухня – місцеві жінки (їх ще часто називають «макашницями») готують прямо на човнах. Обов’язково спробуйте місцевий «пад-тай» – це справжня смакота.

Також читайте:   Подорож в Індію: їжа та алкоголь

Шрі-Ланка

Шрі-Ланка варта того, щоб називатися раєм. Адже навіть сама назва країни перекладається як «благословенна земля». У будь-яку пору острів дарує відчуття вічного літнього свята. Величезні плантації чаю, буддистські святині, природні заповідники, королівські палаци, буйна тропічна рослинність, слони і ультрамаринове море – ось візитна картка Шрі-Ланки.

Шрі-Ланка

А зараз у країні дуже популярний аювердичний лікувальний відпочинок. Слово «аюрведа» в перекладі із санскриту означає «наука про життя». Цю традиційну систему індійської ведичної медицини почали практикувати ще до нашої ери. Після такого відпочинку втому і стрес як рукою знімає, адже в аюрведичному лікуванні застосовують комплексний підхід до тіла та душі пацієнта. Ви тільки уявіть: розслабляючий масаж постійно чергується з трав’яними саунами і ваннами з настоями на ефірних оліях, і це все приправлено медитацією.

Під час відпочинку будете насолоджуватися спеціальними трав’яними напоями, що складаються тільки з рослинних компо¬нентів: високогірних трав, натуральних соків і екстрактів.

Куба

Гавана – це просто ідеальне місце для любителів тепла і запальних танців. Адже в цьому місті, мабуть, як і в усій країні, жителі танцюють на кожному розі, а з усіх вікон лунає весела музика. Тож на зимовий відпочинок можна сміливо вирушати на Кубу.

Саме тут, в обшарпаних двориках і пропахлих ромом забігайлівках, у 60-х роках народилася сальса – чуттєва, динамічна, зухвала й весела. Щоб навчитися танцювати, запишіться на курси в диско-клуб «Salseando Chevere».

сальса на Кубі

Уругвай

Відпочинок у цій країні принесе мандрівникам не тільки довгоочікуваний порятунок від українських морозів, але й справжню естетичну насолоду, адже у приватному маєтку Vik Jose Ignacio, прямо на узбережжі однойменного південного міста зібрана велика колекція творів уругвайських художників.

Якщо зважитеся залишитися на кілька днів у маєтку, то зможете не тільки безпосередньо поспілкуватися з творцями, але й взяти участь в ексклюзивних майстер-класах.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Gritz 03.02.2014 пише:

    Їду на Кайманові острови через тиждень. 30С кожен день

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*