В селі Яворів Турківського району відкрито канатно-крісельну дорогу - Блог про Львів

В селі Яворів Турківського району відкрито канатно-крісельну дорогу

Нова канатна дорога

Те, що більшість гірськолижних курортів цієї зими в мінусі – це відомо всім. Адже, хто б міг подумати, що від того часу як в грудні почав падати сніг й згодом припинився, його толком більше не буде.

Новий рік, Різдво Христове, Свято Водохреща тощо. Де ви бачили щоб на ці свята люди не бачили снігу? У минулі роки його нападувало стільки, що вибір серед лижників та бордерів поставав великий – а де ж то поїхати покататися.

На жаль, але цього року, альтернатива є лише одна – це курорт Буковель. От до кого, а до нього претензій взагалі нема. Пушки там працюють коли треба, снігу наробили багато, людей теж багацько, всі траси в ідеальному стані, працюють ретраки тощо.

Єдине, що їхати туди трохи далекувато, тому треба думати за ночівлю. Але, хто хоче кататися, то завжди знайде хороші для себе та друзів умови.

На Буковель Воробус та компанія поїдуть вже ближче до березня місяця, а поки що розповім про новину, яка стала хітом останніх днів.

Виявляється в селі Яворів Турківського району що на Львівщині 1 лютого було офіційно відкрито нову канатно-крісельну дорогу. Протяжність її складає близько 2 кілометрів і, на відміну, від того ж Тростяна, вона є двохкрісельною.

Також читайте:   Воробус стрибнув із парашутом

Тобто, разом сидіти може дві людини.

Щодо цін, то вони не є високими. Скажімо, піднятися крісельною дорогою коштує 20 гривень, абонемент на цілий день складає 150 гривень.

Сама дорога має дві нижчі станції та дві пересадкові. Лижники можуть їздити від 10 і до 17 години на спеціально-облаштованих трасах.

Все це добре, новинки завжди сприймаються, але у Воробуса, як і у багатьох читачів виникло багато запитань:

1. А чи практикується в Яворові штучний сніг? Якщо ні, то як там зараз кататися коли снігу то ніде нема.

2. Як справа із доїздом? Окрім того, що «канатка» розташована на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру більше інформації нема.

Пробую сам шукати інформацію. Так от, зі Львова туди їхати приблизно 155 кілометрів. «Канатка» знаходиться за 2 кілометри від залізничної станції Турка, також поруч автомагістраль.

Колись якщо випаде нагода, Воробус неодмінно напише репортаж із місця, а поки що прогнози синоптиків не радують лижників та бордерів. Снігу як не було, так і не буде ще тиждень як мінімум.

Єдиний хто порадував, так це бабак, який після сну сказав, що снігу ще буде і багато.

Тому, або сидіть вдома, або ж їдьте в Буковель. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*