Джерело “Юзя” в Трускавці - Блог про Львів

Джерело “Юзя” в Трускавці

Джерело Юзя

Як Воробус вже писав раніше, нещодавно мені довелося побувати в такому чудовому містечку на Львівщині як Трускавець. Чим воно цікаве, так це своїми джерелами, які мають цілющі та лікувальні властивості.

Загалом їх на території Трускавця є 14-ть і про одне з них під назвою – «Юзя» й розповім у сьогоднішній публікації.

Так от, знаходиться джерело недалеко від всім відомого джерела «Нафтуся».

Щоб до нього потрапити треба пройтися хвилин так зо десять Курортним парком. Так, саме тим парком, де переважно гуляє дуже багато відпочивальників.

Воробус так і зробив.

Джерело «Юзя» не так то просто й побачити, бо воно знаходиться в такій собі ямі, поруч знаходиться невеличка площа, де кожен охочий може присісти та відпочити. Щось мені так здається, часто сюди приходять закохані щоб ся цьомати.

Лавочки

Спускаємося по сходах до джерела. Посередині розташований пам’ятник «Юзі», поруч стоять такі собі умивальники, де кожен бажаючий може помитися у воді і стати завдяки ній молодим.

Умивальник

Як це так стати молодим?

Все просто, існує давня легенда про джерело «Юзя».

Колись давно в цих краях жив столяр Іштван. В нього закохалася перша дівчина Трускавця – Сюзанна, навіть незважаючи на те, що хлопець був набагато старшим за неї.

Часи змінилися, чолов’яга багато працював, їздив на заробітки, а коли одного разу з них повернувся, то побачив що його жінка розважається вдома із значно молодшими за нього чоловіками.

Іштван розізлився, покинув свій будинок та жінку й пішов жити в ліс. Жив би він там до самої старості якби не зустрів прекрасну лісову мавку – Юзю, яка побачивши його, почала втікати.

Також читайте:   Зимовий похід Воробуса й компанії на гору Яйко-Перегінське. Частина третя

Столяр почав бігти за нею щоб попередити про яр, який був неподалік, але не побачив як сам в нього впав. Хлопець втратив свідомість, Юзя не могла собі цього простити і почала плакати над ним.

Саме сльози мавки повернули Іштвану життя та значно його омолодили та додали краси.

Столяр та мавка закохалися один в одного і жили би щасливо якби не Сюзанна. Вона з часом стала старою бабою, ніхто її вже не хотів, тому вона пішла шукати свого чоловіченька.

Таки знайшла, але отетеріла коли побачила його таким молодим та з іншою жінкою. Сюзанна не хотіла з цим миритися і підсунула своєму Іштвану гадюку, яка його вкусила на смерть.

Юзя хоч і була безсмертною не захотіла далі жити без свого коханого й пішла на кардинальний крок, а саме віддала своє вічне життя Сюзанні, а сама померла.

Подейкують, що тепер коли люди приходять на джерело інколи бачать стареньку, яка приходить сюди з надією таки помитися та й омолодитися.

Воробус довго не думаючи теж вирішив помитися в цьому джерелі. А чого б і ні?

Воробус біля Юзі

Стану молодим, то може тоді чарівна Ольга Vrubli таки мене захоче. 🙂

Якаcь мить, Воробус почав митися і відчувати як шкіра моя стає гладенькою. Невже так помолодів? А цього вже не скажу, треба побачити мене.

Молодий Воробус?

До речі, хочете смійтеся, хочете ні, але коли мився в джерелі бачив як якась бабуся за мною спостерігала. Невже це Сюзанна?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. vrubli 04.03.2014 пише:

    Згадка про мене вельми несподівана. Але тим не менше дякую, не за згадку, за статтю, дійсно цікава!
    Гадаю, Ігоре, за тобою таки Сюзанна спостерігала 🙂

  2. Vorobus 05.03.2014 пише:

    vrubli, 🙂

  3. NoName 06.03.2014 пише:

    не пий водичку, а то кАзленочком станеш 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*