Дай Вернон – людина легенда - Блог про Львів

Дай Вернон – людина легенда

Дай Вернон – людина легенда

Девід Фредерік Вінгфельд Вернер народився у 1894 році в Оттаві, Онтаріо.

Він отримав прізвисько “Дай”, коли в газеті помилково його назвали Даєм замість Девід. Його прізвище “Вернон” пішло від танцюриста, Вернона Кастла, який зі своєю жінкою були найвідомішими танцюристами в першій половині століття. Вернон, без сумнівів, був найбільш впливовим фокусником 20-го століття.

Фокусники його і сьогодні називають “Професор”, а також “Чоловік, який обдурив Гудіні”. Був період, коли Гаррі Гудіні стверджував, що ніхто не зможе його обдурити, якщо він побачить фокус, який буде виконаний три рази підряд.

І дійсно тривалий час ніхто не міг його обдурити. Але в 1919 році, в Чикаго Дай Вернон прийняв його виклик. Він вирішив показати Гудіні стару версію відомого карточного фокуса у своєму стилі. “Професор” проробив фокус не три рази, а вісім разів. В результаті Гудіні визнав, що не розуміє, як це було зроблено.

Після цього, в 1920-х і 30-х роках він використовував у своїй рекламі фразу “Він обдурив Гудіні”. І вже пізніше, друг Вернона Гаррі Спенсер дав йому ім’я “Професор”.

Якщо ви згадаєте це ім’я будь-якому фокуснику, аматору чи професіоналу, ви миттєво відчуєте повну зацікавленість. Це все тому, що Дай Вернон вдосконалив існуючі трюки і створив нові. Він знав старих фокусників таких як Макс Маліні, Гаррі Гудіні і дружив з Нельсоном Доунсом, Алланом Шоу, браттями Міллерами.

Також читайте:   Вшанування пам'яті Скрябіна у Львові

В 1963 році Дай Вернон приїхав побачити Джея Оуса, відвідавши Магічний замок вперше. Вернон мабуть найвідоміший резидент-фокусник Магічного замку, оскільки фокусники зі всього світу приїжджали туди, щоб вчитись у нього.

Його розум був відповідальним за більшість сучасних класичних рутин, якими користуються багато фокусників сьогодення. Він встановив нові стандарти і розвинув мистецтво більше, ніж його попередники. Дай Вернон мабуть найбільше вклав в мистецтво Мікромагії. Проте, він був скромною людиною, яка володіла надзвичайною чарівністю.

Цей фокусник був істинним джентельменом і кожен його любив. Дуже рідко можна були почути як Вернон говорив щось недобре про когось. Навіть якщо людина заслуговувала цього, Дай завжди знаходив в ній позитивні риси. Гаррі Гудіні був єдиним фокусником, який говорив відносно негативно про нього.

В 1965 році журналіст і фокусник аматор записав з Верноном цілий ряд інтерв’ю. Воно склало приблизно сім миль плівки. Згодом відредактоване інтерв’ю було видано книгою, яка була опублікована в 1992 році.

На жаль, дуже скоро після публікації книги “Професор” помер у віці 98 років в Голлівуді в 1992 році.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*