Прогулянка парком “Горіховий гай” - Блог про Львів

Прогулянка парком “Горіховий гай”

Прогулянка парком Горіховий гай

Як і обіцяв, Воробус після фотогалереї розповість про те, як він побував у парку, який має досить таки цікаву назву – «Горіховий гай».

Розпочну свою розповідь із того, коли скажу що про цей парк у Львові мало хто знає.

Я спеціально після того як побував у парку в соціальних мережах виклав фото озера звідти і задав запитання, а де ж воно знаходиться.

Відповіді були різними, але правильної таки не було. Тому, висновок такий, що треба писати про такі маловідомі місцини, а якщо не можете, то кажіть Воробусу і він це обов’язково зробить.

Парк «Горіховий гай» знаходиться між вулицями Княгині Ольги та Володимира Великого.

Якщо бути точнішим, то це зона позаду приміщення технікуму зв’язку.

Поїхав Воробус туди з колегою, його дружиною та їх дитиною. І поки дитина з мамою бавилася на дитячому майданчику ми спокійно походили парком і глянули що тут і як.

Але, таки спершу про майданчик. Таких у нашому місті я ще не бачив. Чи то Воробус мало гуляє, чи щось інше, але там дійсно дітям є де розігнатися. Ба, навіть більше є труби.

Автор блогу аж сам захотів туди залізти, але вже завеликий. 😀

Йдемо далі. На вході в пару стоїть табличка, де написана коротка інформація про парк. Закладений він був, до речі, ще у 19-ому столітті.

Загальна його площа – 35.86 га.

Також читайте:   Небезпека біля театру Заньковецької

Збоку є інший майданчик, але вже більше для дорослих. Тут можна пограти в таку гру як футбол, а також попідтягуватися на турніках.

Далі перед вами починає виднітися кінотеатр «Сокіл». Там якраз зараз показують фільм «Страсті Христові». Цікаво чи багато людей сюди ходить на сеанси.

Минаємо кінотеатр а за ним візитна картка парку – озера. Їх там є два, щоправда одне вже заросло. Тому, таке щоб з водою, то одне.

Люди собі сидять біля озера, милуються природою, сонячними проміннями тощо. І навіть більше, є й такі що ловлять рибу. Ну і риби розвелося у нашому місті.

Де не підеш – усюди риба.

Йдемо далі. Озера, озерами, але хочеться глянути на «городи» парку. І тут ми потрапляємо на ще одне озеро, яке висушене. Як потім прочитав в інтернеті – це Олеська долина.

Чому Олеська я не знаю, але знаю інше, через неї протікає потічок Вулька, що впадає в Полтву.

Ось так от.

З смітниками все в порядку. Приємно, що розподіляють сміття на звичайне та пластик. Завдяки ось таким ходам можна зберегти природу.

Робимо коло, і повертаємося знову на великий дитячий майданчик. Дитині тут сподобалося і це найголовніше.

До речі, читав що парк називається «Горіховим», бо в нього росте багато горіхів. Мій колега як не шукав їх, знайти так і не зумів.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*