Український футзал: смерть чи тимчасова депресія? - Блог про Львів

Український футзал: смерть чи тимчасова депресія?

Косенко - тренер збірної

Як відомо, зараз у чемпіонаті України з футзалу міжсезоння, а це означає, що команди по-новому формують свої склади, визначаються з пріоритетами на наступний сезон тощо.

До речі, ще досі невідомо у якому ж форматі він буде проходити. ЛТК та Єнакієвець наче не планують більше грати. Якщо так, то залишиться всього лише 5-ть команд.

І то, як відомо, Енергія та Ураган явно будуть грати не тими виконавцями що цього року. Фінансування як такого нема, то швидше за все буде грати молодь.

Енергія про це ще не заявила, а ось франківці вже сказали, що буде робитися ставка на місцевих виконавців.

У такому випадку прийдеться таки впроваджувати зони: Схід та Захід. Саме таким чином можна буде заагітувати команди грати не на місто, а пробувати змагатися за звання чемпіона країни.

Воно то все добре, але є багато нюансів.

1. Як на мене, після зонального поділу втратиться якісь гри команд. Ну, от тому же Локомотиву буде дуже легко обігрувати своїх суперників, які лише будуть набиратися досвіду. А до чого це призведе?

А до того, що потім «залізничникам» буде вкрай важко конкурувати на рівних із командами Європи. Нагадаю, Локомотив цього року буде знову ж таки представляти нашу країну в такому змаганні як Кубок УЄФА.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Локомотив 0:1 Енергія (відео)

2. Невідомо що буде із командами на Сході країни. Там і досі тривають бойові дії, команди зникають із карти («живий» приклад – Буран-Ресурс). Ця команда грала ніби добре, але таке вже життя що власники клубу вирішили призупинити проект.

То як ж тоді будуть ділитися зони? Західна і Центральна?

Одним словом нічого не ясно.

3. Чи зможуть команди нижчого рівня організувати ті ж трансляції зі своїх поєдинків до яких ми так вже звикли, чи буде інформація на їх сайті? Зараз це все зникнути просто так не може.

Все йде до того, що з такими успіхами скоро футзал в Україні просто помре. Його будуть грати лише на любительському рівні, де зараз є багато відомих гравців. А ось професійного чемпіонату не буде.

Щодо нашої Енергії, то за чутками команду можуть покинути лідери команди, головного тренера вже нема, багато річний лідер колективу – Легчанов завершив футзальну кар’єру гравця.

Невже знову буде омолодження?

До речі, про тренера. Вже екс-тренер «енергетиків» – пан Косенко став головним тренером молодіжної та національної збірної. З ним підписано контракт на 2.5 роки і його основне завдання вдало виступити спершу у кваліфікації, а потім в офіційних поєдинках збірних.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*