Дача Добрика чи будинки з привидами? - Блог про Львів

Дача Добрика чи будинки з привидами?

Дача Добрика

Ніколи не міг собі подумати, що на Львівщині є такі чудові місця для відпочинку. Мабуть Воробусу треба частіше кудись їздити, а не сидіти на вихідних вдома і пити 1517 з колегами.

Кілька тижнів тому ваш покірний автор був проїздом у такому місті як Янів. Чим цікаве це селище міського типу, так це тим, що тут розташовані озера на які люди з багатьох міст приїздять відпочивати.

Тут можна і рибу половити, і прийняти «сонячні ванни» та й скупатися якщо буде бажання. Гуляв Воробус Яневом, аж раптом побачив на березі озера цікаві будиночки, які виднілися за зарослями у лісі.

Хмм, що ж це такі за будиночки, невже це якась база відпочинку? І хоча кажуть, що цікавість згубила кота, Воробус пішов на місце розташування щоб все вияснити.

Великий сосновий ліс, закинуті дитячі майданчики і велика кількість закинутих будиночків. Мені одразу ж в голові промайнули фільми жахів в яких компанія туристів приїздила у закинуті місця, вони веселилися, а потім їх вбивав маньяк.

Маніяка тут не було, хіба що охоронець, з яким мені вдалося побалакати коли повертався з прогулянки.

Чому опісля, тому що коли йшов туди його не було. Можливо пішов в туалет чи що.

Кому ж належали ці всі будинки, які розташовані в такому цікавому місці? Ви собі на мить уявіть деталі: сосновий ліс, багато колиб, дитячі майданчики, багато корпусів, чисте повітря.

Є правда комарі гігантського розміру, але це і не дивно. Люди, як так зрозумів, тут бувають не часто.

Також читайте:   Хто подбає за природу як не ми самі?

Пробую зайти у будинок, все зачинено, всередині меблів нема, де-не-де є розбиті вікна, але залазити всередину не пробую. Все-таки, це чиясь приватна власність.

Вразила тераса одного із будинків (фото до статті). Якби Воробусу хтось подарував би цей будиночок, то я би тут зробив такий ремонт, що всі дівчата лише б хотіли сюди приїхати.

А так… будинок пустує, а автору блогу треба думати щось інше.

Озеро. Мабуть тут є також на нього вихід. Шукаю, шукаю, але виходу, на жаль, нема. Банально все заросло і коли рухаєш кущі, то «чорнобильські» комарі не дають мені спокою.

Колиба

Повертаюся назад і тут же мене зустрічає охоронець із запитанням що я тут роблю. Звісно, я поклеїв дурня сказавши що не знав що тут не можна заходити і почав розпитувати чолов’ягу за об’єкт.

Виявляється ця територія колись була дуже популярною і була у власності колишнього першого секретаря обкому компартії – Віктора Добрика.

Згодом він помер, і власність почали неодноразово перепродувати. Кажуть що зайнятися реконструкцією комплексу хотів навіть ФК Карпати, але не судилося.

Вид на озеро

Зараз власником розвалин є якась львівська фірма, але так виглядає що нога її власника тут давно не була. А шкода…

Принаймні пансіонат для хворих чи малозабезпечених людей можна було би зробити.

А так тут дім для привидів….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 09.07.2014 пише:

    Класно !

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*