Гори та екстрим - Блог про Львів

Гори та екстрим

Гори та екстрим

Після того як Крим став російським багато людей задумалося над тим а де ж відпочивати влітку та й восени, якщо бути чесним.

Звісно, є варіант поїхати закордон, але якщо брати нашу неньку Україну, то все ж більшість віддає перевагу Українським Карпатам. Приємно, що кожного дня вершини гір досліджує все більша та більша кількість туристів.

Не сидіти ж цілими днями на базі та хляти горілку? Хоча, й таких в горах вистачає. Принаймні б спершу піднялися на вершину, оздоровилися, а потім би вже розпивали оковиту.

Про дослідження гір я заговорив не так просто. А все тому, що багато людей їде в гори і не дотримується елементарних правил безпеки. Якщо хтось думає що серед дикої природи так безпечно помиляється.

Тому, у сьогоднішній публікації я розповім що робити аби екстремальні ситуації у вас ніколи не виникали.

Перше за все, перед тим як йти в гори перевірте стан свого здоров’я і своїх товаришів. З проблемами серця, такими хворобами як астма, задишка і так далі на вершини лізти не варто.

Якщо ж вже аж так вас припекло, то обов’язково беріть із собою всі необхідні медичні препарати.

Це стосується як таблеток, так і ниток, бинтів тощо.

Йдемо далі. Якби вам цього не хотілося, перед тим як збирати рюкзак треба брати наготувати собі сірники, папір, інші засоби розпалювання вогню. Для чого це?

Також читайте:   Дорогою до Вардзії (фото)

Уявіть собі ситуацію, зайшли ви у ліс, пішли не тією дорогою і заблукали. Вас застала ніч. Що будете робити?

Йти вночі – дуже небезпечно. Можна як травмуватися, так і натрапити на хижих звірів. Тому, треба робити ночівлю, бажано біля води.

Саме там і маєте розпалити вогонь. Він допоможе іншим людям вас знайти, а також захистити від хижаків. Останні точно не підуть в місце де надто шумно.

Про річку. Вона завжди виведе вас в якийсь населений пункт. Тому, будьте уважними і притримуйтеся її.

Їжа. За неї також не варто забувати. Пам’ятаю одного разу ми пішли в гори, взяли з собою мінімум харчів і круто заблудили. Вихід таки знайшли, а що б було якби все було навпаки? Їсти то хочеться.

Тому, тут підійдуть консерви, хліб, та ж мівіна, шоколадки, овочі. Останні погано зберігаються тому їх треба з’їдати першими.

Ночівля. Бажано мати намет, спальник. Якщо цього нема, то спальник хоча б треба брати. Комарі вночі можуть бути ще ті.

І ще, якщо є можливість беріть баклажку для води, а також ліхтарики.

Решта ж, речі по бажанню. І не забувайте, гори – це зараз спека, а через 10 хвилин може бути дощ.

Хай щастить….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*