Шахрайства із викраденими документами - Блог про Львів

Шахрайства із викраденими документами

Шахрайства із викраденими документами

Сьогодні надворі 17 липня, четвер, а це означає, що черговий робочий день розпочався. І розпочинається він з теми про шахрайство.

Якщо хтось думає, що після революції шахраї зникли дуже в цьому помиляються. Вони були за царя Гороха, за Кучми і будуть ще й довго за нових людей при владі.

Чергового листа із цікавою розповіддю прислав нам пан Самоліт. Далі надаємо йому слово:

Доброго дня, шановні читачі !!! Мене називають Самоліт і сьогодні на сторінках блогу про Львів хочу розповісти цікаву історію із шахрайством.

Кілька днів тому у моєї жінки в такому транспорті як трамвай викрали гаманець.

У ньому були як гроші, так і інші цінні документи. Що ми лише не робили щоб знайти хоча б документи, банківські картки само собою ми одразу ж заблокували, але наші зусилля зводилися нанівець.

Я вже навіть написав оголошення у газету «Ваш магазин», що було викрадено документи на ім’я таке ось, прошу повернути за винагороду.

Само собою, це щось таке якби ви шукали голку в сіні. Але, з чим чорт не жартує. Нехай буде….

Буквально день тому документи таки знайшлися, занесло їх аж на смітники в сусідній район і хочу подякувати бідному чоловіку що дійсно віддав їх нам. Виробляти нові таки не прийдеться. Банківських карток всередині не було, але вони і так заблоковані.

Так що злодії нехай йдуть лісом. Ми вже нові виробили.

Вже на деякий час забув би був про цю прикру історію якби не сьогоднішній ранній дзвінок на мобільний телефон.

Уявіть собі 8 година ранку, я ще сплю, думаю як то підніматися на роботу, кажу алло, а мені голос в трубочці відповідає що знайшов мої документи, чи я хочу їх отримати назад і так далі.

Також читайте:   Оренда бізнес-приміщення: як узгодити умови договору?

Мені стало цікаво що ж це за такі люди. Питаю і що саме ти знайшов? А голос відповідає що всі документи, нічого конкретного сказати та описати не може, мямлить і так далі.

Навіть більше почав просити винагороду в розмірі 100 євро і щоб ці гроші були в гривнях.

Ок, питаю як отримати документи? Голос каже що треба прийти під ТЦ «Магнус», подзвонити на цей шахрайський номер (0639649233 – називав себе Артем) з нової сімки і він тоді скаже як отримати назад гаманець із всіма документами.

Я погодився зі всім і паралельно подзвонив в міліцію. Там мені сказали що така схема стандартна, розводів таких кожного дня дуже багато. Людина приходить, йому телефонують, просять поповнити мобільний рахунок, взамін шахрай каже де лежать документи. Само собою документів там не буде.

Згодом я знову зателефонував на вище написаний номер і сказав тому типу назвати серію і номер паспорта, що був у документах.

Він плутався, нічого конкретного сказати не міг. Я сказав кого ти розводиш? Шахрай послав мене і я чув що він має декілька телефонів і паралельно обдзвонює так інших людей.

Люди добрі, будьте максимально уважними із подібними телефонними дзвінками. Народ зараз працювати не хоче, гроші треба, тому видумують все щоб виманити в людей гроші.

Чого вони дзвонили зранку? Тому що людина ще заспана і може тупити.

Не ведіться….

І ще, бережіть свої гаманці. На дівчат будете дивитися потім….

Автор статті: Самоліт.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*