Водоспад Кам’янка - Блог про Львів

Водоспад Кам’янка

Водоспад Кам'янка

Продовжуємо розповідати про цікаві місця України у рубриці – «Туризм та екскурсії». На цей раз Воробус розповість вам про водоспад Кам’янка, який знаходиться неподалік Сколе.

Свого часу автор блогу сюди приїздив ще як був зовсім юним і вчився в школі. Тоді купатися нам не дозволяли, а лише можна було зробити фото напам’ять.

Часи минули, Воробус підріс, але якось не випадала нагода поїхати в село Дубина, адже саме біля цього села знаходиться водоспад.

І от, час таки настав, коли ми з компанією ходили на гору Лопата. Саме з неї ми спустилися до водоспаду Кам’янка.

Висота водоспаду складає близько 7-ми метрів і розташований він на однойменній річці Кам’янка.

Особливо влітку сюди приїздить дуже багато людей. Зокрема, коли Воробус захотів покупатися у водоспаді прийшлося чекати поки люд перейде. Але, скажу чесно, очікування того вартують.

Водичка холодна, душ хороший, глибина води десь до поясу. Єдине на що треба вважати так це на каміння. Їх у воді досить таки багато.

Воробус у водоспаді

Щодо інших цікавинок, то вони наступні:

  1. Купляти продукти у місцевих ятках де-не-де дорогувато. Ну, за пиво 10-ть гривень ще можна дати, а ось за домашнє вино цілих 70-80-ть гривень – це вже явно перебільшення.
  2. На Кам’янці є напряг із дровами. Часто люди сюди приїздять із наметами, тому якщо маєте своє авто набирайте дрова по дорозі. До речі, за намет треба платити 5-ть гривень.
  3. Поруч із водоспадом знаходиться сірководне джерело та Мертве озеро.
  4. Точно не знаю, але за деякі альтанки і мангали додатково платити не треба. Хоча, це ще все треба дізнаватися додатково.

Якщо вас цікавить як сюди заїхати, скажімо, зі Львова, то є кілька способів:

  1. Поїздом до міста Сколе, а тоді пішки до водоспаду. Це приблизно 5 кілометрів від залізничної станції. Повертати до Кам’янки треба біля залізничного переїзду.
  2. Автобусом, який їде по трасі Київ – Чоп. Якраз автобуси до міста Сколе чи того ж Славська їдуть по цій дорозі. Тому, біля села Дубина неподалік залізничної колії треба просити зупинити. У вихідні дні часто автобуси спеціально їдуть до водоспаду щоб забрати людей.
  3. Приватним транспортом. Це, як на мене, найкращий варіант. Чому? Тому, що авто підвезе вас під самий водоспад. Правда будьте готовими, що на КПП прийдеться заплатити 8 гривень за в’їзд авто і 5-ть гривень із особи за відвідини заповідника.

КПП

Ці гроші збирають для того, щоб прибирати територію.

Загалом, якщо робити підсумки, місцина досить таки хороша. Головне потрапити сюди в той час, коли тут мало людей і душевно відпочити.

Хоча, для душевного відпочинку, кажуть і люд не завада.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. вюн 09.07.2014 пише:

    Вода дуже холодна?

  2. Vorobus 10.07.2014 пише:

    вюн, так собі) :hello:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*