У Буковелі відкрили найбільше штучне озеро в Україні - Блог про Львів

У Буковелі відкрили найбільше штучне озеро в Україні

Озеро Буковель

Продовжуємо розповідати про цікаві туристичні місця в Україні. Після того як Росія окупувала Крим, морський відпочинок для багатьох людей там помер.

Знаю, є варіант їхати в Одесу, Херсон, але їх явно не можна порівнювати із тим же Кримом.

Тому не здивувався, що багато людей почали шукати цікаві місця в Карпатах. Вони, що не кажіть у нас дуже гарні.

Коли Воробус і компанія були на Петросі, то по дорозі назад вирішили заїхати в Буковель. Снігу там зараз нема, тому єдиним варіантом є поплавати в озері, яке нещодавно відкрили неподалік 14-ого підйомника.

Бачив це озеро лише взимку, адже його використовують для створення штучного снігу. Купатися ж ще жодного разу не приходилося. Мрії таки збуваються…

Розпочалася наша подорож на озеро із стоянки, де ми хотіли поставити машину. Вона – безкоштовна, від того і прийшлося тривалий час шукати вільне місце.

На саме озеро ми йшли пішки. Це десь приблизно хвилин 10 від парковки. Хоча, бачив що автобуси, автівки і туди заїздили. Ну, гнилий у нас народ, зовсім ходити не хоче.

Ще мить і ми дійшли до озера. Воно, чесно скажу, вразило своєї красою. Недаремно ТК «Буковель» витратив на нього аж 150 мільйонів гривень.

Мої колеги та і я думали що вхід сюди платний, але тим і фішка «Буки» що для своїх відвідувачів вони роблять приємні подарунки.

Також читайте:   Подорожуй з Воробусом

Пляжі – кам’яні, людей на той час було дуже багато. Ще б пак, світило сонце, хмар практично не було. В горах це рідкість… Тут буває сонце, а за пів години може падати рясний дощик.

На озері все організовано на найвищому рівні. Є спеціальні місця для плавання, а також для різних розваг, наприклад водних лиж.

Чистота води. Вона у досить таки пристойному стані, автор навіть бачив свої ноги. І це незважаючи на те, що озеро – штучне.

Глибина. Десь читав що вона сягає до 6-ти метрів. Для тих хто не вміє плавати, від берега йти десь треба метрів зо три-чотири. Опісля починається справжня глибина.

Сервіс. На озері є багато точок продажу їжі та напоїв. Ціни – не високі. З того що пам’ятаю:

Пиво – 10-ть гривень, Хот-дог – 12-ть, 200 грам кавуна – 10-ть гривень, сосиски – 20 гривень. Єдине що своє замовлення треба довго чекати.

Тут або треба задіювати більше персоналу або ж робити більше торговельних яток. Все-таки, озеро популярне і народу багацько.

Загалом якщо підводити підсумки, озеро Буковель мені сподобалося. Якби воно було ближче до Львова сюди б їздив ледь не кожного тижня.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Roman 15.08.2014 пише:

    Класно 💡

  2. skydiver 15.08.2014 пише:

    Воробусе, можливо цікавився, як організована прокачка води? Чи туди природно щось впадає?

  3. Vorobus 15.08.2014 пише:

    skydiver, коли роблять сніг то йде вода до пушок, а от як йде прокачка не знаю, часу мало було. Бачив що бульдозери ще стоять, тобто озеро можливо будуть ще розширювати.

    Можливо якщо ще буду там, то взнаю більше. 😉

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*