Де цьогоріч святкуватимуть українці Новий рік? - Блог про Львів

Де цьогоріч святкуватимуть українці Новий рік?

Новий рік не за горами

Сьогодні надворі 22 грудня, понеділок, початок робочого тижня, своїй іменини святкують люди, які носять ім’я Ганна (вітаємо їх), а ще від цього дня люд все більше почав рахувати дні до Нового, 2015 року, який наступить вже незабаром.

Коня змінить вівця, але чи зможе вона навести лад в Україні велике питання. Що не кажіть, хочеться вже миру і щоб жили ми спокійно з впевненістю у завтрашньому дні.

Не знаю як там хто, а в українців є традиція святкувати прихід Нового року. Хтось це робить пафосно, хтось скромно, але принаймні до 12 години в основному люд сидить.

Блог Воробуса вирішив з’ясувати, а де ж цього року будуть святкувати Новий рік українці?

Для цього я використав різні інструменти: опитування у популярній соціальній мережі, спілкування із знайомими, читання різного роду інформації в інтернеті.

Розпочну із опитування. В офіційній групі блогу в одній із соціальних мереж було задано відповідне питання. На 14 годину дня тут проголосувало 54 людини.

Опитування

Лідирує варіант – «святкуватиму у колі сім’ї», який набрав 21 голос.

Друге місце посідає варіант – «з друзями на хаті» – 10 голосів.

Третє місце у варіанту – «цього року не до святкування» – 9 голосів.

Решта ж варіантів як, скажімо, в Карпатах, в кабаку, біля ялинки тощо суттєво відстали.

Також читайте:   Що подарувати співробітникам на свято Миколая

Тепер до друзів, родичів, знайомих. При розмові із ними чув, що будуть вони переважно святкувати в колі сім’ї або в якому-небудь кабаку (ресторані).

На запитання чому ці люди не їдуть в Карпати почув відповідь, що зараз в людей нема грошей. Гривня з кожним днем все більше знецінюється і люди віддають перевазі бути на місцях.

Цитую слова одного мого хорошого приятеля: «Та сяду із сім’єю вдома, спечемо у духовці курочку з картоплею, вип’є по сто грам після 12 години і на цьому все. В даний час не до святкування».

У чомусь із паном погодитися можу, але ця людина сімейна, старшого віку. Молоді ж люди мені теж казали, що особливого бажання кудись їхати нема і будуть вони в основному вдома.

Тепер звертаюся ще до одного інструменту дослідження – це публікацій в інтернеті. Там переважає варіант святкувати в кабаках щоб була шоу-програма. Людина на місці, нікуди їхати не треба, її розважають, все готують, а їй лише просто треба прийти і веселитися.

Як варіант зробити щось подібне вдома.

Підсумовуючи сьогоднішню публікацію скажу, що святкування Нового року зараз не на першому плані. Люди думають за мир в країні, а пити горілку будемо вже потім.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Andr1y 22.12.2014 пише:

    Думаю, що можна і про мир думати, і Новий рік зустріти, і не пити при цьому горівки. А вибірка не дуже репрезентативна…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*