Перенесення святкування Різдва Христового. Чи можливо це? - Блог про Львів

Перенесення святкування Різдва Христового. Чи можливо це?

Різдво Христове

Незважаючи на те, що надворі так і немає снігу і він навіть й не думає падати, дух майбутніх свят відчувається вже зараз. Найближче з них – це свято Миколая, яке ми будемо святкувати вже завтра.

А сьогодні вночі, до слова, будемо заглядати під подушки в пошуках подаруночків. Звісно, якщо цілий рік були чемними.

Але, в даній статті будемо говорити трохи не про це. Думаю для багатьох людей залишається загадкою той факт, чому ми – українці, не святкуємо день народження Христа (свято Різдва Христового) разом із усім світом.

От живе в мене колега в Італії, то там Величне свято відзначають 25 грудня. Країна, де так полюбляють їсти піцу живе за новими календарем, а от Україна досі за старим.

Невже так важко нашій країні в один момент сказати що ми хочемо жити за світовими стандартами і перейти також на новий календар.

Різдво Христове ми би святкували 25 грудня, потім був би Новий рік і не було би мільйон вихідних у січні. Якщо ж так подумати, то спершу народився Спаситель, а потім настала нова ера.

Та не все так просто як здається. Якщо ви хочете розвинути який-небудь скандал, то церковні питання – це якраз те, з чого може початися хаос. Це навіть більш складне питання чим мова якою так спекулюють вже роками.

Говорити не мішки носити і цю тезу вкотре можна підтвердити у питанні переносу святкування Різдва.

Також читайте:   Кожен такий унікальний

В країнах колишнього СССР існує така річ як «совок». Думаю вкотре не треба нагадувати що це таке.

Він є як у побуті, так і релігії. От уявіть собі що Україна з наступного року буде переходити на святкування Різдва 25 грудня. Що буде? Та почнеться дуже великий розкол в країні.

Молодь думаю буде не проти підтягтися до світових стандартів і забути за «рускій мір». А от що робити із старшими людьми, які звикли що їм пенсію приносить листоноша, що платити за послуги треба в ощадбанку, і святкувати Різдво після Нового року.

Так, є ще питання по Пасхаліях, але думаю це не так проблематично змінити як менталітет людей.

Думка Воробуса така, що з часом перейти на один єдиний день святкування Різдва таки треба. Щоправда не знаю коли це відбудеться, бо з теперішньою політичною ситуацією в країні дане питання явно не на першому плані.

Хотілося би почути і вашу точку зору, читачі блогу, щодо цього питання. Як ви вважаєте, чи має Україна перейти на новий календар чи святкувати все так як і було колись – за старим Юліанським календарем?

Сьогоднішню публікацію завершу словами: «Без Бога а ні до порога…». І це незалежно від того коли ми будемо святкувати Різдво.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 18.12.2014 пише:

    Все в этом мире условно и призрачно, а вот календарь должен быть один для всех, независимо от веры. 😡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*