Дерев’яна шопка і різдвяний дідух з’явилися у Львові - Блог про Львів

Дерев’яна шопка і різдвяний дідух з’явилися у Львові

Дерев'яна шопка у Львові

Господині завершують останні приготування до Святої Вечері. Незабаром зійде зірка на небі і кожна родина сяде до вечері.

А вже завтра люд святкуватиме Велике свято – Різдво Христове і ми будемо співати колядки на кшталт: «Радуйся, ой радуйся, земле, Син Божий народився….».

Не знаю як там де, а у Львові давніх традицій завжди дотримуються і приємно, що не кажіть, вийти у місто – побачити святкові вертепи, послухати колядки з вуст як старших так і молодших людей, а також побачити атрибути Різдва, без яких кожного року місто не обходиться.

Цьогоріч у місті Лева з’явилося ще більше новинок. Зокрема, на площі Арсенальній сьогодні, 6 січня відкрили живу шопку. Ролі виконують пластуни, а побачити можна як вертеп, так і живих тварин.

До речі, хто часто буває в центрі на Різдвяні свята той знає, що біля церкви Андрія також встановлюють Різдвяну шопку. Якось Бог дав вже розуму організаторам цієї шопки не мордувати тварин адже бували роки що овечки просто таки замерзали на відкритому повітрі.

Цього року їх нема. Шопка є, але без тварин.

А ще 6 січня на площі Яворського встановили Різдвяного Дідуха. Коли він стояв на проспекті Свободи, але влада міста мабуть вирішила популяризувати інші кутки нашого міста. Не всі ж головні події в житті мають відбуватися у центрі міста Лева.

Також читайте:   День Землі у Львові

Висота цьогорічного дідуха складає близько трьох метрів. Дідух складається зі 140 снопиків. Стоятиме він тут до 19 січня.

Різдвяний дідух

Але, найцікавішою новинкою цьогорічного Різдва блог Воробуса все ж вважає дерев’яну шопку біля центральної ялинки міста.

Вчора ваш покірний зайшов в інтернет і побачив фото дерев’яних скульптур в однієї дівчинки на стіні. Здивувався, адже часто в центрі гуляю і подібного там не бачив.

Сьогодні зранку вирішив поїхати в центр міста Львова і подивитися що там і як. Так от, окрім панд, ведмедів біля ялинки ще можна побачити дерев’яні скульптурки, які утворюють так звану шопку.

Дерев’яною є Діва Марія, маленький Ісусик, а також низка інших персонажів.

Що це нагадує? Хто цікавиться подорожами, той знає, що в Тихому Океані неподалік Чилі розташований острів Пасхи. Так от, саме на ньому свого часу люди знайшли невідомі скульптури.

Хто їх туди поставив є багато легенд. Так от, ці статуї мені чимось нагадують статуї в центрі нашого міста.

Якби там не було, Різдво наближається, тому бажаю вам його гарно відсвяткувати. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*