Марш солідарності “Я Волноваха” у Львові - Блог про Львів

Марш солідарності “Я Волноваха” у Львові

Я Волноваха

Війна на Сході нашої країни триває… І навіть незважаючи на те, що офіційно ніби оголошено перемир’я, кожного дня приходять звістки із Донбасу, що загинула н-а кількість наших співвітчизників.

Гинуть як військові, які намагаються втримати свої позиції, так і мирні ні в чому невинні люди.

Усьому вина думаю знаєте хто – бойовики, яким начхати на домовленості. Стають собі, беруть зброю і давай стріляти по наших позиціях.

Один із таких обстрілів 13 січня 2015 року завершився трагедією для України. На Донеччині поблизу Волновахи, терористи обстріляли пасажирський автобус.

Як наслідок, 13 людей загинуло і ще багато поранено. Цей терористичний акт вкотре довів, що Росія не зупиниться ні перед чим, щоб загарбати побільше території нашої країни.

Саме в пам’ять за загиблими сьогодні, 18 січня у багатьох містах України проходить мовчазна хода, а також таким чином люди вкотре хочуть показати світові агресора – Росію, яка говорить одне, а робить інше доставляючи наглим чином зброю і бойовиків на Донбас.

На марш солідарності під назвою «Я Волноваха» завітав і ваш покірний автор. Що можна про нього розповісти?

Автомайдан

Ну, по-перше, все розпочалося приблизно о 14 годині, коли до пам’ятника Тарасові Шевченку почав сходитися люд, а також з’їжджатися автомобілі.

Також читайте:   Коронавірус у Львові. Чи є вільні місця в лікарнях?

Згодом люди саме від пам’ятника Шевченку із різного роду плакатами (Я Волноваха, Я –українець, нас вбивають тощо) та свічками в руках вирушили через вулицю Дорошенка до пам’ятника жертвам комуністичних репресій що знаходиться на площі Шашкевича.

Громада міста

По дорозі панувала мертва тиша…

Варто сказати, що на марш соборності зібралося досить таки багато людей. Доля нашої країни нікому не байдужа.

Подібні акції з назвою – “Я Волноваха” відбуваються сьогодні також у столиці нашої країни – місті Києві, а також у Рівному, Івано-Франківську. Краматорську, Тернополі та інших містах України.

Хода вулицею Дорошенка

Коли вже агресор зупиниться свої протиправні дії?

Завершилася хода панахидою у пам’ять людей, які гинуть за нашу країну на Донбасі. І це стосується не лише мирних людей, а й військових.

До речі, біля російського консульства сьогодні також протестували. Кілька десятків людей прийшли під будівлю представництва Російської Федерації з вимогою припинити війну, припинити вбивати людей серед яких є і жінки, і діти.

Та і яка різниця хто, якщо так подумати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 18.01.2015 пише:

    Взагалі-то це був не просто обстріл від нема чого робити, а провокація. В Докучаєвськ приїхав лайнюз і для них хотіли створити картинку обстрілу житлових кварталів з боку “каратєлей”, тому вистрелили по блок-посту очікуючи пострілу у відповідь.

    До речі, біля російського консульства сьогодні також протестували

    В іншій країні це консультво взагалі вже б розібрали на будівельні матеріали. Не розумію, якщо їхій президент-х..ло за допомогою підконтрольної йому машини пропаганди на увесь світ розповідає про нацистів і фашистів, які розпинають мальчіків і вирізають свастики на младєнцах ополченцев, то що робить серед всього цього “звірства” їхній консул? може пора його евакуювати?

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Конкурс льодових скульптур у Львові

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*