Враження від катання на курорті Плай - Блог про Львів

Враження від катання на курорті Плай

Плай

Продовжуємо розповідати про відомі гірськолижні курорти на Львівщині і не лише. Щось цього року Воробус за них взявся не по-дитячому. І це лише початок.

На черзі курорт Плай, який від того ж таки Львова знаходиться недалеко і їхати досить таки простенько.

Ваш покірний автор правда там ще не бував, але це за мене зробив наш читач, який назвав себе – Бочумен.

– Доброго дня, Бочумен, розкажіть нашим читачам які враження залишилися від катання на гірськолижному курорті Плай і коли саме ви там були?

Добрий день і тобі Воробус, дуже радий помогти. Був я Плаю недавно, а саме 3 січня. Чесно кажучи враження негативні а чому вони такі розкажу відповідаючи на наступні питання.

– Мене та багатьох людей цікавить таке питання, як саме туди добиратися?

Набравши в гуглі щось типу Львів-Плай я натрапив на тур фірму, яка здійснює рейси на цей гірськолижний курорт. Виїзд зі Львова з 6-00 до 7-00 і на Плай прибуває до 9-00, коштує таке задоволення – 120 грн. в дві сторони.

– У якому стані там перебувають траси: чи є вони різної складності, скільки їх взагалі і так далі?

В них на сайті намальована карта і все розписано які саме там є траси, але на ділі я цього не побачив. Перше що мені не сподобалось – це те, що навчальна траса була частиною спуску де вже катаються люди з певними вміннями і тому було не дуже зручно вчитися там їздити.

Друге – це те, що насправді була по суті тільки одна траса по якій всі спускалися. Можна сказати що вона була червоно-синя, тому вже десь з обіду на ній було дуже багато бугрів.

Також читайте:   Велосипедні маршрути: Курмановича - Білогорща

Були ще шматки чорних трас, але на них було дуже мало снігу тому там дуже рідко хтось катався.

– Розкажіть коротенько про цьогорічні ціни: абонемент на катання, прокат спорядження, харчування тощо?

Ціни на абонементи – це теж те, що мені не сподобалось, тому що за такі ціни можна було побільше і краще влаштувати траси. Денний абонемент у вихідні коштує 360грн. Скільки коштує прокат я не знаю, тому що брав спорядження у Львові. А обід на одного обійдеться не менше 50 грн.

– Подейкують, що коли не приїздиш на Плай, то тут є завжди дуже багато людей. Як було цього разу і чи не було черг на підйомниках?

Людей було достатньо багато, пік припав напевно на обід. Але, не можу сказати що були великі черги, тільки на бугельний підйомник для новачків було досить пристойна черга, а на 2 крісельних підйомника довго чекати щоб сісти не приходилось.

– До речі, недавно спілкувався із хорошими друзяками. Так от, вони мені казали що не люблять бугелів, а віддають перевагу кріселкам. Як на Плаї у цьому питанні?

Два крісельних підйомника, і 1 для новачків що піднімає до середини траси.

– Сніг на трасах природній чи штучний, адже не секрет що на цьому курорті є і пушки такі як в Буковелі?

Так, сніг в основному штучний.

– Щоб ви порадили людям, які будуть їхати вперше на гірськолижний курорт Плай?

Плай – це курорт на любителя. З плюсів хіба що час на добирання всього – 2 години і вчитися там непогано.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*