Здавання квартири в оренду: за чи проти? - Блог про Львів

Здавання квартири в оренду: за чи проти?

Можна здати і пачку

Як відомо, сьогодні 19 січня 2015 року християни святкують свято Водохреща. Незважаючи на те, що в цей день у переважній більшості люди працюють, все рівно нічого робити не хочеться.

Тому, і на блозі Воробуса в цей понеділковий день ми не будемо обговорювати проблеми людства яких назбиралося ой як багато. Про них поговоримо вже завтра, а поки що спробую відповісти на чергові запитання наших читачів.

Отже, чергове таке питання надійшло до нас у рубрику «Запитай у Воробуса» від людини, яка назвала себе Юрієм.

Далі цитую: «Напишіть про таке діло як здавання квартир в оренду, а саме чи варто це робити. Плюси та мінуси цієї справи».

Звісно, що автор блогу не такий вже аж спеціаліст в нерухомості, але на тему квартир написати може.

Тому, без традиційного вступу починаю описувати плюси та мінуси здавання квартир в оренду.

Розпочнемо із плюсів:

Ну, перше що дає людині здавання квартири в оренду – це можливість заробити. Знаю досить багато людей, які мають дві квартири. В одній вони живуть, а іншу просто здають в оренду квартирантам.

За таке діло вони беруть не мало грошей. Тому, чому б і не заробити додатково, а то і взагалі певний час не ходити на роботу.

Також читайте:   Робота по найму чи власний бізнес?

Другий плюс той, що квартира не буде пустувати. Коли в помешканні ніхто не живе, то з часом воно стає непридатним для життя. Ну, що тут багато говорити, думаю читачі нашого блогу це знають.

Та і що тут кривити душею. Платити за комунальні послуги дарма не треба.

Мінуси:

Колись мені одна панянка говорила, що боїться здавати квартиру в оренду тому що переживає за порядність людей, які будуть з нею співпрацювати.

Як можна реагувати на ці слова? Ну, так люди бувають різними, але ж здавання в оренду квартири – це свого роду бізнес. А в бізнесі є така штука як ризик.

Ти або на коні, або під конем.

Також неадекватні люди можуть знищити вам квартиру: спалити кухню, знищити меблі, побити плитку. Часто також трапляються суперечки із сусідами.

Тому, щоб цього не було перед тим як здавати квартиру незнайомим людям всі ці моменти треба узгоджувати.

Загалом якщо подивитися на плюси та мінуси такої справи можу сказати, що, все-таки, квартиру здавати таки хороша річ. Головне щоб вона була і там ніхто не жив.

В наш час додатковий заробіток нікому не завадить.

А як думаєте ви?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. PVS 19.01.2015 пише:

    Ти або на коні, або під конем.

    😀 😀 😀
    Збоченець!

    Як Ігор правильно зазначив — це бізнес. А в бізнесі є поняття «угода». Якщо є сумніви щодо другої сторони, цю угоду можна за скромну плату нотаріально завірити і в разі всяких-різних «непоняток» звертатися в суд.

    Інший варіант — укласти угоду з ріелторською компанією (бажано більш-менш солідною, а не з офісом в підвалі і назвою на листку А4 🙂 ). Тоді по сумі Ви врачаєте, але ризики бере на себе посередник.

    Ну а оптимальний варіант: здавати квартиру комусь знайомому або по хорошій рекомендації від добре знайомої людини. Це, звісно, не 100% гарантія, що квартирант на виявиться л-йном і не учудить щось але ризик значно менший.

  2. russo turisto 20.01.2015 пише:

    В бизнесе все хорошо – главное, чтобы доход был нормальный. А там и погулять будет за что. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*