Плювання на вулиці: хвороба чи рагулізм? - Блог про Львів

Плювання на вулиці: хвороба чи рагулізм?

Плювання на вулиці: хвороба чи рагулізм?

Продовжуємо… І наступною темою на яку ми будемо дискутувати буде тема культури поведінки наших людей в громадських місцях.

Реально, скільки людей вчи, говори їм що так не можна робити, треба бути трохи культурнішим, але до них це явно не доходить.

Певна когорта людей як була рогулями, так і ними залишиться. Недаремно колись хороший мій приятель Славік говорив, цитую: «Обговорювати дії рагулів – це марна трата часу і зусиль, їх ніколи не зміниш».

У чомусь він правий і я в істинності його слів вкотре переконуюся.

Можливо саме мій пост прочитають люди і почнуть змінювати суспільство починаючи з себе.

Так от, давно мене один пан просив написати про тему плювання на вулицях. Воробус все думав, гадав якби це гарно оформити, але ніяк не міг зібратися з думками.

Схоже, що цей час таки настав.

Одразу ж, щоб вам було більш зрозуміліше наводжу приклади поведінки молодих людей на вулиці.

Вулиця Дорошенка, магазин, вийшла дівчина перекурити і що ви думаєте вона робить? Курить і викидає цигарку не у смітник, не гасить її щоб згодом викинути її де потрібною, а тупо кидає на проїзну частину.

Їй роблять люди зауваження на які вона просто не звертає. Дівчина вважає, що вона дуже високо злетіла і за нею хтось це буде прибирати.

Декілька метрів вище знаходиться один із факультетів університету імені Івана Франка. Так от, там є такий вид людей як студенти, які час від часу виходять на перекур.

Також читайте:   Що це за вірус від якого так погано?

І як же без рагулів. Стоїть кілька «пацанчіків», курять і опісля слів плюють, далі курять – знову плюють. Перерва завершується і коли ти це все бачиш думаєш яке ж у нас майбутнє з такими людьми.

Не подумайте, що цей університет такий поганий. Це просто приклад. Студенти плюють і біля Львівської політехніки, і біля комерційної академії тощо.

Далеко йти не треба. Наступний пункт – зупинки громадського транспорту. Як ви думаєте там плюють? Ще й як.

І тут справа навіть не у куреві. Люд просто стоїть і плює. У переважній більшості цю дурну звичку має молодь. Старші люди якось себе трохи стримують.

Як боротися із цим? А ніяк. Доки до людей не дійде, що «гадити» там де ти живеш – це дуже низько , нічого ми не змінимо в цьому суспільстві.

Можна ще робити таким дикунам зауваження. Інколи вони допомагають, але бувають і випадки агресії у вашу сторону.

Не плюйте як верблюди, думайте за культуру хоч трохи і життя зміниться у кращу сторону. Якщо ж не можете стриматися, то беріть з собою морквинку й гризіть. Вона і нерви заспокоює і на плювання не буде часу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*