Яким має бути прокат велосипедів - Блог про Львів

Яким має бути прокат велосипедів

Прокат велосипедів

Думаю не треба зайвий раз казати, що велосипедний транспорт у світі, та й в Україні загалом розвивається стрімкими темпами.

Я би навіть сказав, що за подібним видом транспорту наше майбутнє.

Людина сідає собі на двохколісного, їде на роботу чи до коханки і не має проблем із тиснявою, зайвими витратами на транспорт, плюс повітря не так забруднюється як зараз.

Добре, коли в людини є власний велосипед, а якщо ж його нема, то приходиться брати на прокат.

А от із цим ділом у місті Лева поки що проблеми і то суттєві.

Кілька днів тому ваш покірний був на площі Святого Теодора. Зацікавило мене там оголошення, що до 21 червня можна взяти велосипед у прокат абсолютно безкоштовно.

Це добре, але не дуже. Стосується ця проблема й інших прокатів у місті.

Нижче поясню що я маю на увазі.

Пробую навести все на власному прикладі. От є на проспекті Свободи прокат велосипедів. Ігор Воробус приходить туди, бере «вел» і хоче ним заїхати на головний вокзал, бо треба сісти на автобус та поїхати в Пустомити.

І що буде? А просто я цього зробити не зможу й доведеться їхати або на трамваї або ж знову сідати у набиту маршрутку.

А вся проблема у тому, що пунктів прокату велосипедів в нашому місті є дуже і дуже мало.

Також читайте:   Львівська маршрутка - місце для знайомств із дівчатами?

Які шляхи вирішення?

Все дуже й дуже просто. У місті має бути одна або дві фірми, які надають послуги прокату велосипедів. Потенційний клієнт приходить на точку прокату, каже що хоче велосипед і йому його видають.

Людина сідає, їде, скажімо, з центру на Сихів і там залишає велосипед в цього ж таки підприємця, але в іншій точці міста.

Зручно? Звісно, що так, адже їхати назад в центр вже не треба, а можна собі залишитися в друзів або ж поїхати додому іншим видом транспорту.

Яким чином проводити розрахунки? Ну, тут вже треба думати. Можливо має бути сканування ваших документів або ж зчитування з кредитної картки.

В яких частинах міста мають бути прокати?

Для початку хоча в кожному районі міста. От, для прикладу, якщо є район Сихів, то поставити прокат біля кінотеатру імені Олександра Довженка. Якщо це залізничний район, то в районі Привокзальної площі.

Леванідвка – десь на вулиці Широкій і так далі.

Повірте мені, з часом люди би частково забули за такий вид транспорту як маршрутка і не переживали би як доїхати з пункту «А» в пункт «B».

Ідею Воробус подав, а як вже зреагують на неї підприємці та міська влада побачимо з часом.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. arhivarius 20.06.2015 пише:

    О, бачу, що Воробус працює над блогом і вже оновив знову свій фейс. Зміни це завжди на краще, от тільки смайлики кудись пропали.

  2. Stakeholder 20.06.2015 пише:

    Гадаю для того щоб налагодити прокат велосипедів у Львові не потрібно, вибачаюсь за тавтологію, вигадувати велосипед. Достатньо перейняти досвід будь якого європейського міста де це вже давно налагоджено, . Але не треба годувати себе ілюзіями, що велосипеди колись замінять громадський транспорт.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*