Автостанція на Двірцевій: пора би вже її привести до ладу? - Блог про Львів

Автостанція на Двірцевій: пора би вже її привести до ладу?

Площа Двірцева

Вихідні наступили, а це означає, що можна як слід розслабитися і не думати про те, що треба йти на роботу, виконувати завдання начальства і думати якби то швидше втекти додому.

Незважаючи на вихідний день, продовжує свою роботу блог Воробуса. І сьогодні ми знову ж таки будемо дискутувати на тему в рубриці «транспорт».

Хоча, як таких транспортних засобів ми розглядати не будемо, а торкнемося теми автостанцій.

Думаю хоч раз в житті, але ви кудись їхали автобусом з автостанції на площі Двірцевій (район головного вокзалу).

Звідти «баси» їдуть в різні напрями. Це Київ, Варшава, Ужгород, Хуст, різного роду села й так далі.

Здається нічого особливого, але як не крути, а особливість таки є. Справа у тому, що вже скільки себе пам’ятаю там ще ремонту ніколи не робили.

Вічно як не прийдеш на цю автостанцію, то чути неприємний запах з туалетів, залів для очікування нема і навіть більше – дорога там в такому поганому стані, що коли проходиш у пошуках свого автобуса, то треба уважно дивитися щоб ногу часом не зламати.

За проїзд транспорту я вже мовчу. Нещодавно мені довелося їхати саме з площі Двірцевої в напрямку Львів-Хуст, то водій цього автобуса бідкався, що йому вже як і мені набридло це все.

Невже місто не може навести лад із цією автостанцією? Реально, вже іронічний сміх викликають оці всі проблеми. І це біля головного вокзалу міста, який є візитною картою.

Також читайте:   Раритетні тролейбуси в Рівне

Чому ж на цій автостанції ніяк не наведуть ладу?

Повертаємося на кілька років назад, а саме у 2012 рік. Тоді, перед футбольним чемпіонатом під назвою – «Євро-2012» багато говорилося про те, що автостанцію біля головного залізничного вокзалу треба перенести в район «Метро» на Городоцькій.

Це мало би хоч якось розвантажити місто і навіть більше, було виділено земельну ділянку під це діло.

Говорили, балакали, сіли й заплакали. Автостанцію на Двірцевій так і залишили на місці, проект біля «Метро» було заморожено, євро минуло і всі за проблему забули.

Так от, що я вам скажу. Дійсно, ідея переносити автостанцію на початок міста – ідея дурнувата. Це ж треба потім годину добиратися на ту автостанцію, а потім ще три години їхати в село.

Що дійсно треба зробити, то капітальний ремонт автостанції.

Нарешті покласти хороше дорожнє покриття, зробити мінімальні зали очікування, а не ліпити що-небудь, як нещодавно почав говорити голова ОДА – Синютка, що ніби щось там треба обмежити в центрі, автобуси мають заїздити на ближні автостанції.

Чому автовокзал «Північний» зуміли гарно зробити? А з вокзалом все так погано? Відмазки? На пару з мером – Садовим вже би можна було все привести до ладу.

Пора би вже задуматися… а не позоритися.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*