До відкриття пам’ятника Шептицькому у Львові залишилося три дні (відео) - Блог про Львів

До відкриття пам’ятника Шептицькому у Львові залишилося три дні (відео)

Пам'ятник Шептицькому

Чесно признаюся, в цей недільний день вже не планував писати публікацій, але чудова літня прогулянка містом таки змусила мене це зробити.

Справа у тому, що Воробус вирішив не тусуватися цього разу в центрі, а сходив до церкви святого Юрія, а там як відомо, вже незабаром на однойменній площі мають відкрити пам’ятник Андрею Шептицькому.

Ще більшого заохочення піти саме туди змусив мене той факт, що на днях скульптуру митрополиту привезли і навіть встановили на площі.

Що ж, вже зараз хотілося побачити що там і як виглядає.

Розпочалася моя подорож до площі святого Юра з парку імені Франка до якого я приїхав громадським транспортом, а там вже, як кажуть, Воробус пішов своїми двома.

В моєму улюбленому парку я побачив цікаву абстракцію (про неї розповім вже завтра на блозі), а поки що про реконструкцію площі та саме встановлення пам’ятника.

Роботи тривають, правда не так оперативно якби цього хотілося. В кінці вулиці Листопадового Чину стоїть знак, що сповіщає громадськість про ремонт і контури майбутньої велосипедної доріжки, яку вже наполовину зробили.

А далі процес виконання робіт я би розділив на дві частини:

1. Роботи на вулиці Устяновича.

Реконструкція

Чесно вам скажу, Воробус так і не зрозумів як саме буде проходити нова дорога. Вона ніби мала бути через діючий парк, зараз почалися протести і від цієї ідеї відмовилися.

Також читайте:   Ірина Круг і Олексій Брянцев у Львові

Там сам чортик голову зламає.

Тим не менше, роботи тривають, вулиця розрита і, де-не-де, знову ж таки вимальовуються контури велосипедних доріжок. Чи не забагато їх?

2. Облаштування площі святого Юра.

Помітно, що роботи тут киплять. Робітники облаштовують клумби, газони, кажуть що ще дерева мають бути насаджені тощо. Головне, щоб цей поспіх не завадив зробити все належним чином.

Газони

3. Встановлення пам’ятника і роботи навколо нього.

І справді, пам’ятник Андрею Шептицькому встановили на його місце, згодом накрили і зараз облаштовують місце навколо нього.

Незважаючи на недільний день, роботи тут киплять і лише зрідка робітники роблять коротенькі перекури.

Робота кипить

Якщо так зараз поділитися своїми враженнями від побаченого, то виглядає все це досить таки непогано. Хоча, коли Воробус був на площі, то чув від людей своє невдоволення цим всім.

Ну, скільки людей – стільки і думок.

Офіційне відкриття пам’ятника заплановане на середу, 29 липня і про заходи пов’язані з цим дійством я розповім вже завтра. А поки що, насамкінець, пропоную переглянути відео із площі Юра, яке ваш покірний зняв саме сьогодні:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*