У Львові з’явиться пам’ятник Скрябіну - Блог про Львів

У Львові з’явиться пам’ятник Скрябіну

Пам'ятник Скрябіну

Перебуваючи в горах ваш покірний та й інші люди неодноразово співали пісню «Старі фотографії» відомого співака – Андрія Кузьменка, який 2 лютого 2015 року трагічно пішов із життя загинувши в автокатастрофі під Кременчуком.

Згодом відбувся чино похорону, а перед тим з співаком приходили прощатися прості люди. Бачили б ви що відбувалося біля Преображенської церкви в цей час. Не те що яблуку, а голці не було де впасти.

Заслужив… своєю творчістю, піснями, своїм характером і не лише. Вже потім на стадіоні «Арена Львів» відбувся концерт пам’яті на якому співаки з всієї України співали саме пісні Андрія Кузьменка.

І це видовище також запам’яталося в пам’яті людей.

Як ви думаєте, читачі блогу, для чого я це все пишу? Зараз розповім.

Справа у тому, що вже зараз напрошується або перейменування однієї з вулиць, або ж просто встановлення пам’ятника співаку.

І якщо з першим варіантом – справа зайшла в тупік, то з другим схоже, що справи таки зрушується з місця.

Проблеми існують, але думаю вони будуть вирішені.

Про спорудження пам’ятника Андрію Кузьменку заговорили одразу ж після його смерті. Таку людину мають пам’ятати і як підтвердження цих слів має бути спорудження скульптури.

Також читайте:   Різдвяний ярмарок-2013 запрацював

Здається нічого складного в цьому нема. Але, проблеми таки виникли і вони виявилися дуже й дуже «цікавими». Справа у тому, що нещодавно на ім’я мера міста Львова – Андрія Івановича Садового прийшов лист в якому батьки «Скрябіна» просили не проводити жодних дій щодо вшанування пам’яті їх сина.

Само собою, після такого за встановлення пам’ятника можна було забути.

Проте, згодом головний архітектор міста Львова Юліан Чаплінський зустрівся з батьками Андрія й таки переконав їх змінити своє рішення.

Все йде до того, що пам’ятник «Скрябіну» постане на площі Гасина, яка знаходиться фактично на перехресті вулиць Стефаника та Коперника.

Хто не знає де це скажу, що це район головної пошти, там ще є такий невеличкий скверик, де колись стояв кабак і біля нього був туалет.

Зараз його нема, бо цю площу вже давно хочуть реставрувати.

За рішення встановити пам’ятник мають голосувати вже в цю п’ятницю і кажуть, що все йде до того що його таки ухвалять.

Як на мене, місце вибрали хороше, радує те, що за відомих людей ніхто не забуває і плюс забуті людьми місця «повертають» до життя.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*