Фонтан біля залізничного вокзалу незабаром демонтують? - Блог про Львів

Фонтан біля залізничного вокзалу незабаром демонтують?

Фонтан біля головного вокзалу

Робочий тиждень триває, а це означає, що як не як, а працює Воробус і вже зараз порадує громадськість новими публікаціями на блозі.

Розпочнемо із рубрики «Запитай у Воробуса», адже сьогодні зранку саме туди прийшло чергове запитання від читачки блогу, яку ви напевно знаєте, Ольги Врублевської.

Далі цитую слова дівчини: «Ігоре, привіт!Зважаючи на те, що ти часто пишеш про благоустрій нашого міста, хотіла тебе попросити: напиши статтю про те, ЧОМУ не працює фонтан напроти центрального входу на Головний залізничний вокзал Львова.

Адже, не секрет, що саме вокзал – візитка картка міста, оскільки це – перше, що бачать приїжджі.

Дуже прикро, що наш вокзал далеко не в найкращому стані.Сподіваємось, що стаття на твоєму ресурсі приверне увагу громадськості!».

Прохання Ольги виконую і вже зараз ви дізнаєтеся у чому ж таки проблема і як її планують вирішити у майбутньому наші владні керівники.

За фонтан біля головного входу на вокзал я знаю і навіть скажу більше, колись планував зробити великий цикл публікацій про фонтани у місті Львові. Але, чи то заметушився, чи то банально забув і проект таки був «заморожений».

У найближчому майбутньому спробую до нього повернутися.

Повертаючись до теми фонтану біля вокзалу скажу, що не так вже він погано виглядає як здається. Якщо би місто захотіло, то би могло за нього взятися, зробити мінімальний ремонт і на всьому.

Також читайте:   Чому збірні не хочуть жити у нас під час Євро-2012?

А знаєте якби гарно було якби текла вода, туристи приїздять і серце просто таки радіє.

А виявляється не все так просто як здається. Пробував пошукати інформацію в Інтернеті за цей фонтан і новини, які я зайшов виявилися шокуючими.

Виявляється вже незабаром на площі Двірцевій має розпочатися велика реконструкція. Там по-новому мають облаштовувати автостанцію, будуть нові транспортні розв’язки і що найприкріше – фонтан у новий проект влади міста не вписується.

Отакої…

Як ви думаєте що з ним зроблять? Відповідь проста і водночас банальна – його демонтують.

Про це на своєму брифінгу оголосив голова ЛОДА – Олег Синютка. Він навіть додав, що демонтаж фонтану ніяк не зашкодить архітектурній спадщині міста.

Чомусь Ігор Воробус та думаю ще велика кількість людей так явно не думають. Фонтан – це візитна картка міста, до нього тягнуться люди, а не до старих автобусів, які заїздять на автостанцію.

Від цього рішення постраждає у першу турист та мешканець міста, а не влада, якій я так зрозумів на все начхати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 18.08.2015 пише:

    Фонтан перед вокзалом – візитна картка Львова? Може не треба вже так роздувати? Звичайний собі фонтан, немає в ньому нічого унікального. Мені складно робити якісь висновки, але якщо так подумати, то місця для транспорту перед вокзалом дійсно мало і якщо вже беруться реконструювати площу, то демонтаж фонтану виглядає досить логічним рішенням. А турист приїжджаючи в місто не про фонтани думає а про те як йому зручніше добратись від вокзалу до місця проживання, а для цього потрібно щоб на вокзалі була кінцева зупинка багатьох маршрутів авртобусів, при чому великих автобусів, які пристосовані для людей з великими валізами і т.д. Сподіваюсь що після реконструкції там також більше не буде місця для стихійних парковок…

    • vrubli 19.08.2015 пише:

      Воробус дещо перебільшив.
      Не фонтан візитна картка міста, а сам вокзал.
      Споруда Львівського вокзалу є архітектурно багатою, однак на цьому візитка картка втрачає шарм.
      Вокзал брудний, навколо нього надто багато бомжів та циган, а про те який тротуар біля вокзалу аж стидно говорити – там неможливо тягнути сумку на коліщатках.
      Я лише звернула увагу, що серед всього цього безладу виходячи з вокзалу перед тобою одразу ж постає непрацюючий закинутий фонтан, що взагалі доповнює всю картину занедбаності.
      Якщо вже фонтан є – най би привели його в порядок, тепер от зрозуміло, що демонтують.
      Сподіваюсь наведуть порядок, оскільки дійсно транспортна розв’язка там потребує налагодження, а оті стихійні паркування це пік львівського рагулізму.
      Словом, є над чим попрацювати аби по приїзді в місті одразу ж не складалось перше погане враження.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*