30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека запрошує на день відкритих дверей - Блог про Львів

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека запрошує на день відкритих дверей

Бібліотека на Зеленій

Не секрет, що автору блогу – пану Воробусу дорікають за те, що він часто пише на спортивні теми і аж ніяк не хоче писати нічого по темах культури. Вже не один раз відповідав на ці дорікання й зроблю це ще раз.

Справа у тому, що пишу про те, що для мене актуальне на даний час. А якщо мене кудись запрошують, то з радістю погоджуюся на ці пропозиції. Головне щоб вільний час був і можливість туди сходити, ну, або з’їздити.

Нещодавно в нашу редакцію одна з таких пропозицій надійшла.

Куди запрошують Воробуса, чи відвідає він цей захід, зрештою програма свята та багато іншого читайте далі.

Так от, розпочну із коротенького вступу. Як відомо, 30 вересня в Україні з року в рік відзначають свято, яке має назву – Всеукраїнський день бібліотек.

Його почали офіційно святкувати починаючи із 1998 року. Саме тоді президент України – Леонід Данилович Кучма своїм Указом «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня започаткував це свято.

На даний момент в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек.

Враховуючи те, що в сучасному світі люди почали більше користуватися послугами інтернету ніж ходити в бібліотеки, популяризація дня бібліотек є актуальною як ніколи.

Все-таки, що читати книгу, тримаючи в руках, а що гортаючи сторінки в Інтернеті – це як, кажуть, в Одесі – дві великі різниці.

Так от, нещодавно блог Воробуса і вашого автора, зокрема, запросили на день відкритих дверей у Львівську обласну науково-педагогічну бібліотеку.

Також читайте:   Свято сиру та вина-2013 у Львові

Місто Львів, вулиця Зелена, 24, в глибині подвір’я, архітектурна пам’ятка 19 століття (колись був палац родин Волянських-Левковських-Шептицьких-Замойських) у стилі ампір – це не що інше, як приміщення Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки.

Свою сучасну назву отримала в 1944 році.

На 1 січня 2015 року фонд літератури складав: 442210 бібл. одиниць, в т.ч.: книги – 354064; періодичні видання – 79406, елетронні носії – 354,з них: педагогічна література – 220592, художня література – 54528.

Програма дня відкритих дверей в Львівській науково-педагогічній бібліотеці:

Все розпочнеться 30 вересня об 11 годині, коли вітальне слово, з історії бібліотеки буде мати директор КЗ ЛОР ЛОНПБ – Ярослава Сокольська.

Згодом із презентацією на тему: «Найбільші бібліотеки світу» виступить Н. Звольська, бібліотекар 2-ї категорії відділу науково-консультативної та методичної роботи.

Опісля відбудеться показ ЛОНПБ в інформаційному просторі:

Я. Сокольська презентує сторінку ЛОНПБ в мережі Інтернет, В. Медвідь розповість про електронний каталог як ефективний інструмент пошуку інформації, а І. Мороз доповість про електронну бібліотеку художніх творів.

І це ще не все.

Близько 15 години 30 хвилин – у приміщенні техніко-економічного коледжу (вулиця Пасічна, 87) розпочнуться творчі зустрічі на тему: «Імідж учителя крізь призму риторики» (доповідач Сагач Галина Михайлівна), «Бібліотека – центр духовності та культури» (Васянович Григорій Петрович).

Ну, і насамкінець, цитую слова директора ЛОНПБ – Сокольської Ярослави Богданівни:

«Бібліотека – море книг, бібліотека – храм науки, не оминайте цей поріг, беріть скарби нетлінні в руки».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*