Місто Берегове (фото) - Блог про Львів

Місто Берегове (фото)

Берегове

Продовжуємо розповідати нашим постійним читачам про цікаві місця України. І сьогодні героєм публікації стане місто Берегове.

Розташоване воно всього у 5-ти кілометрах від кордону з Угорщиною. Тому й не дивно, що на вулицях міста почути українське мову дуже і дуже проблематично. Угорці активно «окупували» місто, від того й багато вивісок на магазинах написані на двох мовах: рідній – українській, а також угорській.

Що ж до самого міста, то розташоване воно у Закарпатській області. Площа складає всього лише 19 кілометрів квадратних.

Засноване було у далекому 1053 році угорським королем – Лампертом. Від того і назва досить довгий час трималася Лампертгаза.

Також читайте:   ТОП-5 місць для прогулянки в Ужгороді

У 1504 році вперше з’являється назва – Береґсас. До 1944 року Берегове належало Угорщині, а опісля війни разом із Закарпаттям відійшло до Радянської України.

У 2001 році в нашій державі відбувався перепис населення. Так от, його результати показали, що угорці переважають українців більше як на 10 відсотків.

Славиться це місто у першу чергу тим, що тут розташований відомий басейн із термальними водами в який кожного дня приїздять тисячі людей.

Також відомими пам’ятками архітектури тут є:

римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста 12 століття, Палац родини Бетленів (нині музей Берегівщини), а також палац комітатського суду (1908–1909 рр., арх. Ференц Яблонський)

Місто Берегове

Місто на Закарпатті

Берегове

Канала Вирка

Влада міста

Берегове - місто термальних вод

Головна вулиця

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*