На площі Митній почали зносити фонтан - Блог про Львів

На площі Митній почали зносити фонтан

Фонтан на Митній - це вже історія

Продовжуємо…

Вихідні наступили, погода потрохи стабілізувалася, тому вже можна не сидіти в хаті й плакати що холодно, а поприбирати та йти гуляти.

Воробус можливо би взяв сумку й поїхав на опеньки, але не може цього зробити по одній дуже простій причині – грибів біля Львова нема.

Єдине, що приходиться робити – це брати фотоапарат та йти прогулюватися містом у пошуках цікавинок. А їх, до слова, у місті Лева є дуже й дуже багато.

Розпочав автор блогу з площі Митної, адже кілька днів тому наш читач з ніком – Вахтанг активно сигналізував про те, що туди приїхала важка техніка і почала валити фонтан, що вже роками стояв на цьому місці.

Чи буде фонтан на площі Митній у майбутньому, яким його побачать люди, терміни здачі робіт та багато іншого читайте далі.

Перед тим, як перейти до розповіді про новий фонтан скажу кілька слів про старий. Схоже, що ера «обкаканого» фонтану залишилася позаду. Після кілька тижневої паузи робітники знову взялися на реконструкцію площі Митної.

На цей раз в п’ятницю зранку сюди наїхала техніка і почала валити старий фонтан. Як сказав наш читач – Вахтанг, цитую: «валять все, лише не рухають тіпочка».

Що ж, після роботи туди пішов особисто й Воробус і ось що я побачив.

Також читайте:   Як швидко подивитися Львів

Фонтан дійсно валять з різних боків і це вкотре підтверджує тезу того, що місто потрохи приєднується до європейської практики за якою від чаші фонтану відмовляються.

Чому так? Відповідь криється у двох причинах?: перша – тому що там назбирується дуже багато бруду, друга – тому, що з чаші фонтану йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням.

Коли ж перед львів’янами та гостями міста постане новий фонтан? Думаю, що коли рак свине, то тоді й постане.

В нас так люблять все робити – спершу валять, а потім думаю а чи правильно це зробили. Наскільки мені відомо лише зараз Личаківській районній адміністрації доручили право проводити реконструкцію цієї споруди у місті. Спершу буде проведена експертна оцінка, потім буде погоджено кошторис і аж тоді розпочнуться роботи.

Щоб не вводити людей в оману скажу, що незабаром настане зима. Під час неї чтоно нічого робити не будуть, а вже на весні почнуть щось думати.

Звісно, якщо гроші будуть. Тому, площа Митна для прогулянок зараз не варіант.

P.S. А далі Воробус їде на гриби, тому побачимося вже завтра на сторінках блогу про Львів і не лише.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*