У Львові випав перший сніг - Блог про Львів

У Львові випав перший сніг

Сніг у Львові-2015

Черговий робочий тиждень розпочався і розпочався він, варто сказати, із несподіванки. Справа у тому, що коли люди сьогодні прокинувся зранку, то побачив надворі сніг.

Так, так, не треба зайвий раз протирати очі. Рясний снігопад почав падати ще вночі і зараз лише люд згадує суботу, коли можна було походити в футболці, помилуватися промінчиками сонця тощо.

Тим не менше, маємо прийняти те що маємо і якось треба перенести цей тимчасовий холод.

Коли випав перший сніг і як довго він лежатиме? Випав він у ніч з 11 на 12 жовтня. Скоро? Трохи так, але бували роки, що сніг лежав вже і 4 жовтня.

Ну, якось вже так склалося від покоління до покоління, що до свята Покрови Пресвятої Богородиці має випасти сніг. Щоправда потім він починає танути і вже довгий час його нема.

Так і просять потім люди на Новий рік чи Різдво Христове, щоб падав хоч який-небудь, але сніг. Як же святкувати ці свята? Та і за лижників не варто забувати. На Буковелі то сніг є, а от в такому близькому до нас Славську – ні.

Тому, сприймаємо все як є, а там вже якось буде. Тим паче, що вже із середи сніг має припинитися, температура повітря підніметься до плюс 9-11 градусів тепла вдень, а вночі нижче 5-6 вона опускатися не буде.

Також читайте:   Вулицями Львова пройшла Хресна Хода

Так, можливо буде падати дощ, але в цьому нема нічого дивного.

Осінь же настала…

Щоб аж так все песимістично не було розповім як сьогодні Воробус йшов на роботу. Прокинувся зранку, глянув у вікно і просто таки отетерів. Обіцяний сніг таки вночі випав, а з ліжка у 8 годині ранку вилазити ой як не хотілося.

Заставив себе покинути пудевко і скоро побіг в кухню. Там якраз рідні робили сніданок, то було значно тепліше.

Основна проблема з якою я зіштовхнувся, так це зимовий одяг. Я і близько не знав де його шукати. Не піду ж в літній куртці на роботу. Все-таки, себе і своє здоров’я також треба поважати.

Знайшов…

Вийшов на двір і зрозумів, що не все в житті так погано як здається.

Свіжість, люди одягнуті, де-де-де сніг притрусив траву. Ну, а найбільше порадували мене качки у водоймі біля університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Вони з року в рік сюди прилітають саме тоді, коли на вулиці істотно холодає. Кинув їм кусок булки, яку пере тим купив у супермаркеті.

Качки

Прийшов на роботу, опалення ще не увімкнули, приходиться кожні пів години робити чай і грітися.

Випив би соточку, але якось не пасує. Це ж не вихідний день…

З першим снігом, всіх нас!!! Свята наближаються…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Arwenita 12.10.2015 пише:

    Принагідно вітаю усіх львів’ян і, зокрема, читачів блогу з першим снігом! =)

    Не знаю, як у всіх, але у нас ця чудова природна подія співпала з подачею теплоносія в квартиру. Якщо по-простому – нам нарешті дали тепло в батареї!!! Тому ми тішимося удвічі більше =) Якщо ще вчора температура в кімнаті була 17 градусів, то сьогодні вранці піднялась до 19. Жити можна =)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*