Велосипедна доріжка на проспекті Чорновола - Блог про Львів

Велосипедна доріжка на проспекті Чорновола

Велосипедна доріжка на Чорновола

Поступово у вашого автора з’являється все більше вільного часу, тому маю більше можливостей вийти у місто та подивитися що там, як і де відбувається.

От буквально вчора прогулювався проспектом Чорновола (колишня вулиця 700-річчя Львова) і побачив цікаву новинку, яку робітники вже практично довели до ладу, залишилося владнати останні формальності, а саме поставити спеціальні знаки.

Але, перед тим як про все детальніше розповісти зроблю коротенький вступ.

Скільки вже разів чув від людей, що набридли їм кляті маршрутки, ця їзда, зрештою злодії й так далі.

Відповідав і буду відповідати цим людям, що чим скаржитися на все підряд, краще приймати міри, а саме: ходити пішки або ж використовувати такий транспортний засіб як велосипед.

Знаю, багато хто мені зараз дорікне, що останнім часом багато автомобілів збивають велосипедистів і це не є такий вже аж безпечний транспорт.

Що я можу на це все відповісти? Якщо навести статистику всіх аварій, які трапляються на дорогах, то цифра буде кругленька.

Тому, вважаю і якщо щось має статися з людиною, то станеться. А вовків боятися, то в ліс не ходити.

Тепер переходимо до теми публікації. Отже, поки на вулиці ще більш-менш тепло, то можна їздити на велосипеді. Чи їдете ви на роботу, чи до дівчини, чи за хлібом… А чому б і ні?

Також читайте:   Шахраї у вінницькому транспорті

Добре, що місто дбає за велосипедистів та з кожним днем все більше та більше розвиває велосипедну інфраструктуру.

От і зараз чергова, нова велосипедна доріжка з’явилася у місті. Починається вона за мостом на проспекті Чорновола і плавно переходить у велосипедну доріжку на вулиці Липинського.

Таким чином, відтепер велосипедисту не треба буде їхати по дорозі, а для нього є створена спеціальна виділена дорога.

Що цікаво, нарешті цю дорогу створили з розумом. Що я маю на увазі?

Справа у тому, що людина їде по нормальній велосипедній доріжці, їй ніхто не заважає з пішоходів, бо вони мають свою дорогу неподалік.

Єдине що я поки що ще не зрозумів, так це напрям руху велосипедиста.

Сподіваюся активісти не будуть знову малювати стрілочки. У місті Львові ще не настільки розвинена велосипедна інфраструктура, щоб любителі двохколісних не могли порозумітися на дорозі.

Виставляючи традиційну оцінку, велосипедній доріжці на проспекту Чорновола я би поставив 10 балів із 12-ти.

Найближчим часом чекайте на публікацію на нашому ресурсі про велосипедні доріжки на вулиці Богдана Хмельницького. Кажуть там їх теж понаставляли.

Поїду гляну…
Залишайтеся з нами…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Taras 22.10.2015 пише:

    “Справа у тому, що людина їде по нормальній велосипедній доріжці, їй ніхто не заважає з пішоходів, бо вони мають свою дорогу неподалік.” – Ага… дістань велосипед і проїдься по велодоріжках, і побачиш, як помиляєшся =(

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*