Чому малі діти самі їздять у транспорті? - Блог про Львів

Чому малі діти самі їздять у транспорті?

dutyna sama

Продовжуємо…

І наступною темою на яку ми будемо говорити буде тема транспорту. Якщо хтось думає, що я буду критикувати сам рухомий склад, то ці люди помиляються.

Покритикуємо якось згодом, а поки що розповім про одну цікаву проблему, яку мені довелося зауважити якраз у салоні транспортних засобів.

Їде якось Воробус із роботи додому, а живу я зараз на Левандівці, й бачу як по дорозі в салон транспортного засобу заходить дитина років так 7-8-ми, з портфелем, сідає і щось там протягом цілої дороги бавиться у своєму мобільному телефоні.

Почав спостерігати за нею. Не подумайте, що я щось там задумав. Якраз навпаки, мені цікаво як це таку малу дитину впускають самою у невідомий для неї район.

Хоча, можливо і відомий, просто для мене є нонсенсом сам факт їзди малої дитини на самоті.

В автора блогу своїх дітей нема, але є племінниця, яку я час від часу веду й забираю згодом після школи додому.

Щось я не можу собі уявити щоб я взяв дитину, одягнув і сказав йди сама до школи. Що мало різних неадекватів є в нашому з вами житті?

Повертаючись до теми дітей в маршрутці скажу наступне. Під’їздить наша маршрутка до привокзального ринку і там сідає ще три дитини років так 8-10. Одна з них була з бабусею, а дві без будь-чиєї опіки.

Нонсенс? Для мене повний. Дивлюся чи їх хтось зустрічає коли будуть виходити з маршрутного таксі.

Також читайте:   Чому треба їздити на велосипеді?

Зупинка «Сяйво». Перша героїня цієї публікації стає, підходить до водія і каже, цитую: «Дядько, зупиніть мені, будь-ласка».

Мені аж шкода цього малюка стало.

Дитина вийшла, на зупинці нікого не було, малюк глянув на мобільний телефон, поправив собі ранець і пішов у невідомому напряму.

А якби до неї хтось причепився? Що мало дибілів зараз ходить по вулиці? Та й фактично однолітки також бувають різними.
Інші діти. Одну зустрів старший чоловік, а інша сіла в автомобіль до когось. Мабуть це був тато чи дядько. Точно сказати не можу.

Якщо згадувати дитину, яка їхала х бабусею, то вони вийшли зі мною і остання її вела у напрямку школи за руку.

Ні, звісно, я можу лізти зараз не у свої справи, але вибачте мені, моя точка зору залишається незмінною – за дітьми треба доглядати. Так, згодом вони будуть дорослими, ставатимуть самостійними, але поки вони ще зовсім юні безпека має бути понад усе.

Принаймні зустріти свого малюка біля маршрутки вже можна.

До водіїв транспортних засобів також питання. Знайомий каже, що вони мають не впускати в салон дитину без опіки. Я ж притримуюся іншої точки зору.

Водій має перевозити пасажирів, дбати за їх безпеку, а хто вже їде в салоні – це вже не його діло. Заборонить він дітям їхати, а потім прийде злісний батько і почне виясняти стосунки.

Хотілося би почути і вашу точку зору по цьому питанню, шановні читачі блогу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*