Велосипедна доріжка в напрямку Рясне - Блог про Львів

Велосипедна доріжка в напрямку Рясне

Велодоріжка на Рясне

Давненько Воробус нічого не писав про велосипеди. Чому так?

Відповідь проста – наступили холода, автор блогу на велосипеді не їздить та й нових велосипедних доріжок якось не бачив.

І от сьогодні новинка таки переді мною і знаходиться вона на вулиці Шевченка неподалік мікрорайону Рясне.

Так, так, автора блогу й туди занесло. Пора і про цей район потрохи розповідати нашим читачам.

Де саме я побачив велосипедну доріжку, чи сподобалася вона вашому автору, відповідно й традиційна оцінка від Воробуса та багато іншого читайте далі.

Отже, як відомо, сьогодні зранку вашого автора запросили на фанатський турнір з футзалу в якому участь приймали вболівальники провідних команд світу.

Прокинувся зранку, зібрав речі, сів на маршрутне таксі та їду собі такий задуманий. Людей в салоні було небагато, можна було через вікна все роздивитися і раптом наша маршрутка зупиняється й довго стоїть на перехресті вулиць Тунельної та Шевченка.

Спершу подумав, що попереду аварія, але не тут то було. Це просто їхав потяг і на Шевченка закрили дорогу для проїзду транспортних засобів. Відповідно й утворилася пробка.

Та закрили, то закрили, раптом дивлюся у вікно і помічаю велосипеду доріжку. Стає цікаво і починаю її розглядати більш детальніше. З одного боку вона виглядає краще, з іншого гірше.

Також читайте:   Воробуса впізнали у трамваї №8

Зараз поясню що я маю на увазі.

Справа у тому, що вулиця Шевченка після Тунельної досить таки вузька, щоб з двох боків можна було зробити нормальні велосипедні доріжки.

Під нормальними «доріжками» я розумію виділену дорогу по якій не будуть ходити люди, а зможуть спокійно їхати любителі двохколісних.

Так от якщо їхати з центру, то по правій стороні дорога нормальна: тротуар поділений на місце для проходу людей і на місце для проїзду велосипедистів.

А ось з правого боку все зовсім по-іншому. Там все викладено у червоний колір і важко зрозуміти як тут люди мають розминатися з велосипедистами. Думаю з цим ділом тут важко.

Що маємо, те маємо…

Простягається велосипедна доріжка на Рясне недовго, приблизно за згадуваним вище залізничним переїздом вона переривається.

Чи будуть її продовжувати поки питання відкрите. Можливо й так, але треба думати якось над розширенням тротуару.

Щодо традиційної оцінки від Воробуса, то за 12-ти бальною шкалою велосипедній доріжці на Рясне я би дав балів так зо 7-8.

З одного боку ідея непогана, велосипедний транспорт розвивається. З іншого – там люди не мають як перейти, не те що їздити велосипедисти.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. arhivarius 29.11.2015 пише:

    Вже пора Воробусу купити собі ровера, але він літаючий птах, і чи навряд йому ровер принадиться, але про доріжки писати потрібно, бо багато людей не вміє самостійно літати. 😀

  2. Ivan 30.11.2015 пише:

    Побачив пост не про футбол у блозі. Почитав – а нє, і тут про футбол\футзал згадується…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*