Лижний сезон на Буковелі відкриють 4 грудня?

Коли відкриють сезон на Буковелі?

Із приходом зими не знаю як там кому, а вашому автору все більше та більше хочеться поїхати в гори та покататися на лижах

Благо для цього навики є. Колись їх зумів здобути ще в Славську. Саме там Воробуса вчили кататися на лижах.

Роки минули і мене потягнуло вже далі – в напрямку Буковеля. Потім виробилася традиція за якою автор блогу до Нового року їздить саме на один із найпопулярніших курортів України та й не лише, а вже в січні відвідує стару добру гору Тростян.

Грудень розпочався і по всій ідеї сезон на Буковелі мав би вже от-от відкритися, але цього ніяк не стається.

Питаю людей, які як і я катаються роками на лижах, читаю багато новин в соціальних мережах. Ніхто, повторюю, ніхто не знає, а коли ж буде офіційне відкриття сезону.

Є лише здогадки… Хоча, у Воробуса на «Буці» є свої джерела, завдяки яким таки вдалося дізнатися коли ж таки розпочнеться сезон.

Отже, коли зателефонував одному хорошому приятелю із таким цікавим запитанням, то у відповідь у трубочку мобільного почув банальні слова: «не знаю нічого».

Але, я ж знаю, що людина лукавить.. Все він знає, просто часто не хоче ділитися новинами.

Так от, не буду більше робити великих вступів, а перейду до суті.

Також читайте:   Враження від старту лижного сезону в Буковелі

Сезон на Буковелі таки розпочнеться цих вихідних і найбільш ймовірно, що це станеться вже цієї п’ятниці, 4 грудня, коли почнуть працювати кілька трас.

Офіційне ж відкриття заплановано на вихідні дні: суботу (5 грудня) та неділю (6 грудня). Відповідно, і перші автобуси з нашого улюбленого міста поїдуть туди.

За чим зараз затримка? Все впирається у погоду. Зараз на Буковелі спостерігається протягом дня переважно мінусова погода і це дозволяє спеціальним гарматам настрілювати сніг на траси.

Природній там також є, але його мало.

З п’ятниці на Західну Україну прийде незначне, але потепління. Температура повітря вдень нижче нуля опускатися не буде, а вдень де-не-де підвищиться до +6 – +10 градусів вище нуля.

Стосується це не лише міста Львова, а й згадуваного Буковеля. Новий сніг настрілювати буде дуже важко, тому прийдеться катати по тому що буде. А з нього з часом може утворитися так звана «каша».

Тому, Воробус вже поїде кататися на свято Андрія. І трас більше буде працювати, і каші не буде бо синоптики прогнозують мінусову температуру.

Якщо ж сезон таки відкриють цього тижня, то будуть працювати траси №1, 2, 5, 11, 12, 14, 15.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*