Як у громадському транспорті Івано-Франківська видають квитки пасажирам - Блог про Львів

Як у громадському транспорті Івано-Франківська видають квитки пасажирам

Квиток у громадському транспорті Франика

На днях ваш автор мав змогу відвідати таке чудове місто в Західній Україні як Івано-Франківськ. Кожного разу, коли приїжджу сюди, то захоплююся добротою місцевих людей.

І хоч я живу у Львові, але таки доброзичливіші люди саме у Франі.

Про людей ми ще якось поговоримо, а поки що про стару наболілу тему – транспорт, адже у порівняні зі Львовом в Івано-Франківську також є відмінності.

Транспортом у чужих містах користуюся переважно рідко. Чому? Та бо якось так стається, що якщо і буваю в інших містах, то на автомобілі.

Але, цього разу в Івано-Франківськ мене занесло потягом. Справи свої вирішив, до вокзалу було йти ліньки і я вирішив сісти на автобус.

Транспортний засіб під’їхав, я зайшов у салон, витягнув 5-ть гривень, даю їх водієві, той на мене глянув, взяв гроші, дав гривню і Воробус вже хотів бува йти сідати на вільне місце.

Аж раптом чую пасажири кажуть, цитую: «Ви квиток забули, ось водій вам передав». Ось це так поворот подій.

Уявіть собі щоб у місті Львові за пасажиром кричав водій що треба забрати квиток. Так це на даному етапі просто була би фантастика.

На свої очі бачив як пасажири заходили у салон, оплачували проїзд, просили квитки, а водій починав нервуватися, витягнув із заначки квитки і казав, цитую: «Невже для вас вони такі важливі? Хочете, то візьміть собі 10-ть штук як треба».

Також читайте:   Трамвай №5: можна світити свічкою?

Звісно, що люди обурювалися… В наш час пасажири при таких низьких зарплатах і дорогому проїзді хочуть відчувати себе у комфорті коли їдуть на роботу, до коханки, на ринок тощо.

А що ми маємо у підсумку? Маршрутки набиті, великих автобусів дуже мала кількість, облік коштів ніхто не контролює, а тема впровадження електронного квитка так і залишається утопією.

От якби водії видавали квитки і вівся певний облік, то стільки грошей би вони не клали у кишеню.

До речі, не знаю як там у Франику з контролерами, але мене дуже веселить завжди надпис у салоні львівських маршруток – «за безквитковий проїзд штраф, якщо не помиляюся, 40 гривень».

І що з нього? Багато людей заходить у салон, не оплачує проїзд… А навіщо? Хто їх буде штрафувати якщо самі ж водії не видають квитків? Ну, хіба що вже аж дуже сильно попросити.

Сподіваюся, що вже у 2016 році мер нашого міста – пан Садовий дотримається своїх обіцянок і почне впроваджувати електронний квиток у місті, а також буде вирішена проблема рухомого складу громадського транспорту міста.

Ці «бидло-маршрутки» вже давно треба забрати з рейсів. В них неможливо їздити. Інколи ти себе просто відчуваєш оселедцем.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*