Біля церкви святого Юрія відкрили для проїзду довгоочікувану дорогу - Блог про Львів

Біля церкви святого Юрія відкрили для проїзду довгоочікувану дорогу

Дорога біля церкви Юрія

Схоже, що потрохи, але епопея із скандальним пам’ятником Андрею Шептицькому у місті Львові підходить до свого завершення.

Якщо поглянути в історію, то було всіляке. Це протести людей щодо зрубу дерев у скверику навпроти церкви, і саме спорудження пам’ятника, знову протести людей, розкладання наметів, потім перемир’я.

Одним словом, було весело. Хоча, ще й досі є люди, які вважають, що пам’ятник можна було поставити в іншому місці, дорогу залишити такою якою вона була і не було би цих всіх скандалів.

Зокрема, має Воробус такого одного знайомого, який ледве не кожного дня мені толкує як це важко зараз їхати з центру в аеропорт, що дорогу забирати не треба було, скверик був би збережений і так далі.

Я вже навіть не хочу йому нічого відповідати, бо переконати аж ніяк не можу. Просто буду констатувати факти.

Як і обіцяла влада міста, після вирішення суперечок із сквериком, робітники взялися за облаштування дороги якою буде їздити громадський транспорт нашого міста. Тролейбус, який все життя їздив від університету імені Франка в різні напрями таки незабаром повернеться до свого звичного маршрутку.

Нещодавно ваш автор вирішив спеціально сходити на площу святого Юрія й подивитися на якому етапі там проходять роботи по облаштуванню дороги.

Також читайте:   Сайт Укрзалізниці працює зі збоями

Ви не повірите, але Воробуса таки приємно здивували. Дорогу по якій незабаром має їздити весь громадський транспорт міста вже зробили і по ній вже навіть їздять маршрутні таксі.

Зокрема, такий популярний автобусний маршрут №33 вже собі спокійно їде до кінцевої зупинки (університет Франка), а не об’їздить Бог знає куди.

Як проходить нова дорога, хто нею має право їздити та коли знову поїде електротранспорт?

Нова дорога збудована біля корпусу університету Львівська політехніка, рух двосторонній, щоправда по ній їздити може лише громадський транспорт міста. Приватному транспорту тут їхати заборонено.

Хоча, коли робив фото для блогу, кілька автомобілів все ж порушували правила та їхали цією дорогою.

Щодо питання електротранспорту, то поки що він тут не їздить. Причина? Поки що ще не прокладено контактні мережі. Обіцяють їх зробити вже після свят.

Що з сквером? Дитячий майданчик зберігся, більше дерев у парку не зрізають, тому було би добре якби ще робітники взялися за облаштування цього скверу.

Реально, він страшнуватий і хочеться щоб у майбутньому – це було одне з чудових місць для відпочинку, а не зборище алкоголіків.

Не вірите що вони там є? Сходіть сюди у вечірній час.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Ольга 08.01.2016 пише:

    Ходила у вечірній час по старій дорозі. Зашпорталась через якусь безглузду клумбу, алкоголіків не бачила (запізно чи зарано для них?). Сказала всім, що добре, що не працюю і не вчуся в університеті, інакше проклинала б їх за цей бедлам щодня багато разів.

  2. Дорогу там треба. Бо не було нормальної автомобільної розвязки.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*