Фігури Діви Марії в Рясне та на Сихові - Блог про Львів

Фігури Діви Марії в Рясне та на Сихові

Фігура Діві Марії

Про цю новину хотів написати вже давно, але якось так відбувається у моєму житті, що постійно гублю записник де занотовую собі цікавинки нашого міста.

Мої родичі навіть деколи кажуть, що ти вже настільки фанатик блогу, що в тебе що на мобільному телефоні, що на комп’ютері можна знайти велику кількість інформації та фотографій зі Львова й не лише.

Та, не буду робити довгих вступів, а краще перейду безпосередньо до теми публікації, а привчена вона буде фігурам Матері Божої, які мені свого часу вдалося побачити в різних куточках нашого міста.

Місце №1

Проводила якось команда за яку грає Ігор Воробус – «Нові імена» товариський поєдинок у спортивному залі «Електрон», що знаходиться у такому районі нашого міста як Рясне.

Як казав колись один із кандидатів на посаду мера: «Є два Львова», а тут таки є два Рясне.

Так от, коли їхав в транспорті до цього залу, то фактично на зупинці біля супермаркету «Сільпо» (це рахується більше як Рясне-1) побачив величезну фігуру Матері Божої, яка майоріла недалеко від так званої лісової смуги.

Діва Марія в Рясне

Фігура досить таки величезна, поруч лежить багато квітів та лампадок, які люди приносять сюди щоб помолитися, віддати шану Матері Божій.

Навіть не пригадую, щоб в цьому районі щось було подібне.

Також читайте:   Сквер на розі вулиць Студентської та Левицького

Сподобалося й коли повертався назад, то спеціально підійшов до Діви Марії, помолився й попросив миру для нашої країни.

Місце №2 (головне фото)

За тиждень гуляю ще одним районом нашого міста, який з кожним роком все більше та більше розбудовується не один раз. Але, тим не менше, цієї фігури Божої Матері ще жодного разу не бачив. Мабуть, відкрили її досить таки нещодавно.

Знаходиться вона фактично біля церкви на Сихові в яку колись приїздив Папа Римський Іван Павло другий. Там ще є такий дитячий майданчик біля торговельного центру на який кожного дня приходять батьки з дітьми.

Так от там фігура Діви Марії куди меншого розміру, але в неї також є своя особливість, а саме те, що вона тримає дитину на руках.

Навкруги розташована клумба, а поруч стоять лавочки щоб кожен міг сюди прийти й помолитися до Матері Божої.

Щоправда, зараз в зимову пору року квітів не видно, але думаю що все це відновлять весною.

Підводячи коротенький підсумок статті можу сказати, що Львів останнім часом дуже видозмінюється. Окрім розваг у місті можна побачити й багато пам’ятників, фігур тієї ж Діви Марії й не лише.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. YurOK 16.01.2016 пише:

    Фігура Матері Божої в Рясне стоїть вже більше ніж 10 років.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*