Горілка знову подорожчає. Будемо гнати самогон?

самогон

Ну, а завершальною темою сьогоднішнього дня буде ще одна тема на яку я багато розмовляю – тема алкоголізму.

Реально, перша половина зимових свят завершилася, а люд далі не перестає пиячити. Куди не підеш, де не глянеш – всі п’ють та й п’ють.

Десь люд здоров’я таке має. Нехай собі п’ють, це вже особиста справа кожного.

Але, зараз трохи про інше.

Спілкувався на днях з одним поважним паном. Говорили ми на тему якраз розпивання спиртних напоїв. Зокрема, цей згадуваний знайомий сказав наступне, цитую:

«От кажуть, що незабаром ціни на горілку знову піднімуть. Пляшка оковитої вже буде коштувати не 54 гривні як зараз, а близько 80-ти і що тоді люд буде робити? Пиячитиме як зараз чи буде займатися чимось іншим? ».

Йому була цікава точка зору пана Воробуса. Нижче спробую її висловити.

1. Люди як пили горілку, так її й будуть пити.

Особисто я дотримуюся цієї тези, тому що є такий тип людей, які жити не можуть без спиртних напоїв. І не важливо чи горілка коштує 20-ть гривень, чи 50-ть чи буде по 100. Завжди знайдуться зайві гроші щоб попиячити.

2. Люд перестане пиячити.

Можливо хтось і так, але думаю таких людей будуть одиниці. Хто не пив до сьогодні горілку, пиво, вино, то й не буде це робити після подорожчання. А толку?

Також читайте:   Свій до свого по своє!

3. Люди почнуть гнати самогон.

Ще з радянських часів це діло було заборонено, в кінці 90-тих міліція навіть проводила спеціальні рейди по виявленню таких точок. Деякі закривали, деякі далі працювали.

Але, найгірше в цьому випадку, що попит на подібну продукцію був, люд спивався, життя тривало.

То чому зараз цим ділом знову не зайнятися? Невже та ж нова поліція буде ходити по хатах і дивитися хто жене самогон, а хто ні.

Самогон – це добре, але з ним також треба бути обережним. Він то дешевий, але бували такі випадки, що люди отруювалися від подібних спиртних напоїв.

4. Важко сказати.

Життя в нас зараз таке, що не знаєш що буде з тобою завтра. Сьогодні ти на плаву, а завтра вже тебе може не бути. Тому, щодо питання споживання чи не споживання горілки вичерпної відповіді нема. Час все розставить на свої місця.

Хотілося би почути й також вашу точку зору, читачі блогу, щодо питання подорожчання горілки? Ви будете її споживати якщо вона буде коштувати 80 і більше гривень чи таки утримаєтеся? Або ж почнете гнати самогон?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 13.01.2016 пише:

    У виграші ті, хто ведуть тверезий спосіб життя =)
    Не розумію, що заважає не пити? По-перше, це суцільна користь для здоров”я, а по-друге – суттєва економія бюджету (хоч власного, хоч сімейного). Невже мало стимулів?

    Шоколад коштує дешевше – їжте шоколад 😉

    А ті, хто п”є заради досягнення стану сп”яніння, – то вже, шановні, до психіатра.

  2. arhivarius 14.01.2016 пише:

    Горілка навряд чи буде дорожчою, бо там “замочені” брудні руки нашого прем’єра, так само як і з нафтою, яка стала дешевшою в три-чотири рази. А на заправках ціни на бензин не стали меншими. Як наслідок проїзд в маршрутних таксі не став дешевшим. Звідси роблю висновок – наш прем’єр є злодій, який в цій справі має свій інтерес. Саме тому його потрібно поставити його голову на гільотину. Чим більше голів крадіям в міністерствах відрубають голови, тим краще буде для українського народу. Бо можливо тоді стане краще жити простим людям.

  3. zars 15.01.2016 пише:

    Гачок на гільйотині спустить чесний президент…

    • arhivarius 16.01.2016 пише:

      З гачком проблем не буде ніяких. А от з чесним президентом буде велика проблема. Як говориться у прислів’ї – “Ворон, ворону ока не виклює”.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*