Конкурс льодових скульптур у Львові – 2016 - Блог про Львів

Конкурс льодових скульптур у Львові – 2016

Льодовий півень

Як і обіцяв, продовжуємо…

Ну, а завершальною темою сьогоднішнього дня буде публікація про конкурс, який з року в рік відбувається у місті Лева напередодні та під час свята Водохреща.

Не лише в день 19 січня люди освячують воду, стрибають в крижану воду, а й беруть участь у конкурсі льодових скульптур, що з року з рік відбувається неподалік ялинки на проспекті Свободи.

Щось пригадав собі як колись льодові скульптури ще стояли на площі Ринок позаду Ратуші й навіть більше, щоб глянути на них треба було платити гроші.

Згодом організатори зрозуміли, що подібна практика до добра не приведе й перенесли все це діло на проспект Свободи і люд одразу ж почав підтягуватися.

Люд

От і цього року перед новорічною ялинкою скульптори створюють свої фігури, а мешканці та гості міста за цим всім спостерігають.

Воробус теж вирішив не стояти в стороні й одраду ж після загальноміського освячення води взяв свого фотоапарата та пішов глянути на цьогорічні скульптури.

Що я побачив?

Якраз коли підійшов до ялинки, на вулиці почав падати рясний сніг та знижуватися температура повітря. Минулого року з цим ділом було все набагато інше, температура повітря на вулиці була плюсова і лід танув на очах.

Також читайте:   Фан-зона у Львові

Що зображають скульптори?

Одна фігура дуже схожа на півня. Принаймні люд в льоді якраз впізнає цю свійську птицю. Її робить минулорічна переможниця – Дарія, яка не боїться чоловічої конкуренції й, незважаючи на морозяну погоду, змагається на рівні.

Конкурс льодових скульптур

Льодова скульптура – це дійсно півень, який символізує чоловічу силу та енергію.

Інший скульптор – пан Тарас пробує зобразити козу, яку так люблять в нашому регіоні. Є ще така фраза – «водити козу» або там де коза, там і весело.

Коза

Є ще дві інші скульптури, але на момент мого перебування в центрі нашого міста не міг зрозуміти що тут хочуть зобразити.

Радує зараз одне, що надворі морозяна погода й льодяні скульптури будуть тут стояти до тих пір, поки дозволятиме погода.

Щось незрозуміле

Як тільки лише редакція блогу Воробуса дізнається ім’я переможця цьогорічного конкурсу льодових скульптур, одразу ж про це повідомимо в коментарях до цієї публікації.

А вже завтра очікуйте на чергову порцію цікавих публікацій про поїздку Воробуса та компанії на лижі, а також цікаві підсвічування, що вдалося побачити вашому автору у Львові.

Залишайтеся з нами…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*