Як правильно розмістити меблі в однокімнатній квартирі - Блог про Львів

Як правильно розмістити меблі в однокімнатній квартирі

Однокімнатна квартира

Давненько до нас не приходили запитання в рубрику «Запитай у Воробуса». Чи то люди все знають у цьому світі, чи просто соромляться писати в редакцію блогу, навіть не знаю.

Пишу по факту. Але, таки тривалий застій вичерпано, адже в редакцію прийшов лист від людини, яка назвала себе – Світлана.

Далі цитую слова дівчини, чи то пак жінки:

«Добрий день, Воробус, читаю ваш блог віднедавна, подобається багато рубрик, але хотіла би запитати наступне: нещодавно купила однокімнатну квартиру і не знаю як правильно розмістити там меблі та речі. Хочеться щоб все влізло й щоб ще місце залишилося для тих же гостей. Дякую».

Перш за все дякую Світлані за хороші слова на адресу авторів блогу. А щодо запитання, то воно досить таки цікаве.

Прийшлося певний час подумати що відписати і ось які поради від Воробуса:

1. Не купляти меблів поки все як слід не обдумаєте. Потім може бути пізно і не будете знати де що поставити.

2. Розділити кімнату на так звані дві зони.

Що це означає? Як не крути, а колись до вас та й будуть приходити гості. Та й зрештою, сидіти вам також десь прийдеться.

Якщо площа дозволяє, то у першій половині кімнати має бути розташоване ліжко, шафа, а в другій вже столик, крісла й так далі.

Проте, це вже справа третього пункту.

Також читайте:   "Увірвався в зарубу" або коли відпочинок лише сниться

3. Предмети інтер’єру мають бути компактними.

Для прикладу, можна не купляти ліжко, а віддати перевагу диванові. Останній можна скласти і вже буде більше місця в однокімнатній квартирі.

Щоб було де сидіти, як варіант, згодяться розкладні крісла. В них і виспатися можна якщо розкласти та й просто посидіти, попити каву й прочитати газету.

4. Обов’язковість купівлі шафи-купе.

Для чого вона?

Пам’ятаю якось заходив у гості до свого хорошого приятеля. Так от, він якраз з жінкою живе в однокімнатній квартирі. Незручності такого проживання зрозумів одразу ж коли зайшов у кімнату. На вхідних дверях є вішаки, на які було навішано багато верхнього одягу.

Коли ти лише не хотів вийти на перекур, одразу ж починалися проблеми.

Тому, шафа-купе – це ідеальне рішення для однокімнатної квартири. Людина прийшла з вулиці, акуратно сховала своє пальто і є місце для того, щоб посидіти з гостями без напрягу.

5. Телевізор та комп’ютер.

Без них життя важко уявити, тому їх краще розташовувати біля вікна. Таким чином, буде велика економія електроенергії, адже часто коли ти щось набираєш на комп’ютері треба видимість.

Якщо зробити підсумок, то моя думка щодо розташування меблів у квартирі така:

В куті розташований диван, збоку шафа, стіл десь біля неї, в іншому куті – телевізор, крісла. Посередині – прохід.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. arhivarius 20.01.2016 пише:

    Однокімнатна квартира – це шпаківня , яка має призначення для проживання тільки для однієї особи. Всі інші варіанти призначені для гостей, які приходять дуже рідко. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*