Чи варто ставити камери спостереження в будинку? - Блог про Львів

Чи варто ставити камери спостереження в будинку?

Камери спостереження

Нещодавно ваш автор мав нагоду навідатися в гості до свого хорошого приятеля, який проживає в одному із спальних районів нашого міста.

Давненько я його не бачив, тому поговорити нам було про що.

Сидимо такі в кухні, п’ємо чай, поруч увімкнений телевізор, аж раптом колега бере вмикає монітор що стоїть поруч і починає дивитися в нього.

Виявляється в загальному коридорі він поставив камеру й тепер бачить що роблять сусіди. Питаю для чого ці камери, весь цей цирк, двері ж загальні і так зачиняються, на що чую відповідь – якби не камера, то ніколи би не спіймав злодія що постійно щось крав з шаф.

В принципі у чомусь він правий.

Спілкуємося далі, аж раптом до колеги прийшли, телефонують в домофон і там теж стоїть камера.

Він піднімає слухавку, дивиться у камеру хто прийшов й аж тоді відчиняє двері. Чесно скажу, подібного ще не бачив.

Але, і це ще не все. Камера є також біля гаражу, який свого часу також хотіли обікрасти. Тому, колега тепер як сидить вдома, то постійно дивиться у камери чи все з його майном у порядку.

А коли ж його нема, то камери роблять запис.

Чи варто ставити усюди камери? Я навіть жартуючи спитав, а чи бува нема камери в туалеті?)))

Також читайте:   Стабілізатор напруги: що це за прилад і для чого він призначений

Є дві точки.

Перша – камери таки треба ставити

Світ зараз такий, що довіряти не можна нікому. Сусід, друг, брат, собака тебе можуть в один прекрасний момент пограбувати. А так камери є і потім ти лише маєш визначити хто це був.

Якщо це буде знайома людина – це одне, а якщо незнайома, то хоч буде що надати міліції для з’ясування обставин пограбування й не лише.

Друга – камери ставити не треба

Якщо людина так буде усього й всіх навкруги боятися, то можна й з хати не виходити, а брати рушницю й сидіти поки до вас хтось не прийде. Мінімальна довіра людям таки має бути.

Та й зрештою, поставити скрізь камери – задоволення не з дешевих. То ж, чи не вартує ці кошти витратити на більш потрібніші речі?

Якщо підводити такий собі підсумок, то ставити чи не ставити камери спостереження – це особиста справа кожного. Головне щоб людині було добре й вона почувала себе у безпеці.

Щодо мого товариша, то прощаючись договорилися про нову зустріч при якій буду пробувати знайти ще дві камери, які знаходяться у будинку.

До речі, в домофон поставити камеру спостереження теж хороша ідея, але це треба зробити так щоб ніхто її не зауважив.

Далі буде… Залишайтеся з нами…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*