Панно присвячене Героям Небесної Сотні у церкві Всіх Святих Українського народу - Блог про Львів

Панно присвячене Героям Небесної Сотні у церкві Всіх Святих Українського народу

Панно

Черговий день наступив, виглядає він якось сірувато. Після +14 повертатися до +5 – +6 градусів тепла й дощу якось вже душа не хоче.

Тим не менше, мусимо змиритися й шукати різні шляхи для покращення настрою.

Воробус не має часу сумувати, бо в найближчий час має місію – порадувати читачів блогу черговою порцією публікацій.

А говорити ми сьогодні будемо про цікаве панно в церкві Всіх Святих Українського народу, про можливість нової транспортної розв’язки, а також підведу підсумки виступу команди «Нові імена» у зимовому сезоні 2015-2016 років з футзалу.

Тому, не гаймо часу, а поїхали…

Розпочнемо із панно. Про те, що цікаве панно нещодавно встановили в церкві Всіх Святих Українського народу дізнався випадково. В цій церкві буваю не часто, точніше один раз був в ролі дружби на шлюбі одного з моїх приятелів, тому й не можу знати, що там цікавого відбувається.

Але, часто там буває моя співробітниця, яка й порадила з’їздити в згадувану вище церкву.

Перед тим як розповісти про саме панно скажу кілька слів про саму церкву. Офіційну назву вона має – Всіх Святих Українського народу.

Розташована на вулиці Симона Петлюри, 32. Це, на перетині з вулицею Олени Кульчицької.

Збудовано церкву було 20-ть років тому, а офіційно відкрили 6 липня 2006 року. Хоча, перший камінь заклали ще у далекому 1993 році.

Також читайте:   Колективна сповідь

Настоятелем храму є о. Володимир Ольшанецький.

Тепер до самого панно. Коли заходите в церкву, то перед собою одразу ж бачите іконостас, який було встановлено тут на початку 2010 року. Його автором став студент IV курсу кафедри сакрального мистецтва Львівської академії мистецтв А. Сивак.

Так от, праворуч від іконостасу розташоване панно, яке присвячене Героям Небесної Сотні та воїнам УПА, які боролися за волю України й полягли насильницькою смертю за власну державу.

На ньому намальований хрест всередині якого є велика кількість фотографій наших ГЕРОЇВ. На задньому фоні можна побачити церкву, а по боках танки, бої українців за свою неньку – Україну.

У кожному куті є надписи. Ось декілька з них:

Вічна їм пам’ять, Героям всім Слава, У бронзі та камені, Честь Вам і шана.

О. милостивий Боже, не дай їм та й в бою померти, прикрий могутнім омофором від страшної смерті…..

Приємно, що за наших Героїв пам’ятають, адже майже кожного дня тут можна побачити велику кількість людей, які приходять віддати шану загиблим. Вони моляться, ставлять квіти, запалюють свічки.

Пам’ятаймо за людей, які боролися за наше майбутнє!!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*